Català - Castellano
DARSE DE ALTA
21 de març. Dia Mundial de la Poesia 2024
Noticia anterior
Noticia siguiente
21 de març. Dia Mundial de la Poesia 2024
  28/2/2024L ’any 1999 la Conferència General de la UNESCO va proclamar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia (DMP). Per celebrar ho, des de l’any 2008 la Institució de les Lletres Catalanes i la Federació Catalana d’Associacions i Clubs Unesco promocionen aquesta celebració tant en el nostre domini lingüístic com a la resta d’Europa i del món amb l’elecció d’un poeta i un seu poema per a l’ocasió. Partint d’aquesta composició, la ILC elabora un fullet amb l’original en català i la seva traducció a vint-i-dues llengües, que difon àmpliament, promou l’organització d’accions poètiques, presencials i a través de les xarxes, i organitza un acte central el mateix dia 21. En la dissetena edició del DMP, la ILC ha escollit el poema “m'he estimat molt la vida” de Vicent Andrés Estellés, de qui enguany commemorem el centenari del naixement.

DMP 2024XLII 
m’he estimat molt la vida,no com a plenitud, cosa total,sinó, posem per cas, com m’agrada la taula,ara un pessic d’aquesta salsa,oh, i aquest ravenet, aquell all tendre,què dieu d'aquest lluç,és sorprenent el fet d'una cirera.

m’agrada així la vida,aquest got d’aigua,una jove que passa pel carreraquest verd                        aquest pètal                                                 allòuna parella que s'agafa les mans i es mira als ulls,
i tot amb el seu nom petit sempre en minúscula,
com aquest passarell,                                          aquell melic,

com la primera dent d’un infant.

 Vicent Andrés Estellés 
Obra Completa IV [Horacianes], 2017

Artista: Mina Hamada, autora de la imatge 
Artículos relacionados :

    No hay artículos relacionados
Noticia anterior
Noticia siguiente


Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat