Català - Castellano
DARSE DE ALTA
Manuel Montobbio serà el protagonista del Sant Jordi 2024 Lletres de la SCHC
Noticia anterior
Noticia siguiente
Manuel Montobbio serà el protagonista del Sant Jordi 2024 Lletres de la SCHC
  15/4/2024E l divendres 19 d'abril, a les 20 hores, tindrà lloc l'esdeveniment Sant Jordi 2024 Lletres, organitzat per la Societat Catalana d'Història Cultural (SCHC), coneguda pel desenvolupament de projectes i la publicació de resultats de recerca acadèmica, l'organització de jornades, i la presentació de llibres de temàtiques pròpies i afins, en col·laboració amb el Centre i Teatre de Sarrià.

Enguany, l'esdeveniment se celebrarà a la Sala Tramuntana del Centre i Teatre de Sarrià (Carrer Pare Miquel de Sarrià, 8), a Barcelona, i consistirà en una tertúlia al voltant de l'obra i l'experiència del Dr. Manuel Montobbio, diplomàtic de llarga trajectòria, poeta i assagista. No obstant això, la tertúlia serà enriquida per la presència de dos veus més, que conduiran l'acte: Xavier Baró, professor de la Universitat Internacional de Catalunya, i Pere Poy, professor de la Universitat de Barcelona.

Doctor en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, Posgraduat en Alts Estudis Europeus pel Col·legi d'Europa (Bruixes, Bèlgica) i Llicenciat en Dret i en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, Manuel Montobbio, nascut a Barcelona el 1962, és diplomàtic de carrera des del 1987. La seva trajectòria li ha portat a ser Ambaixador d‘Espanya a Albània i a Andorra, Ambaixador Representant Permanent al Consell d’Europa i Delegat Permanent Adjunt davant l’OCDE i Ambaixador en Missió Especial per al Fòrum Barcelona 2004 i per a la presència en organitzacions internacionals, així com a exercir diferents responsabilitats al Ministeri d’Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació i a estar destinat a San Salvador, Djakarta, Mèxic i Guatemala.

Paral·lelament, ha desenvolupat una tasca acadèmica i literària, cultivant la poesia i l’assaig. La seva obra poètica s’articula com la geografia d’un món poètic conformat per Maquilishuats en flor (2022), Rambles de la vida (2021), Estilites d'Andorra / Estilitas de Andorra (2019), Mundo. Una geografía poètica (2013) i Guía poética de Albania (2011). Com assagista, és autor de La perplejidad del quetzal. La construcción de la paz en Guatemala (2019/2021), Ideas chinas. El ascenso global de China y la Teoría de las Relaciones Internacionales (2017), Búnkeres (2015), Tiempo diplomático (2012), Salir del Callejón del Gato. La deconstrucción de Oriente y Occidente y la gobernanza global (2008) i La metamorfosis del Pulgarcito. Transición política y proceso de paz en El Salvador (1999); així com de nombroses publicacions sobre processos de pau, relacions internacionals i interculturals, transicions polítiques i política comparada, democràcia i desenvolupament, amb especial atenció a la construcció europea, Amèrica Llatina, el Mediterrani i Àsia Pacífic. Igualment, ha impartit cursos de doctorat i de postgrau en diverses universitats.


Més informació: santjordi2024@historiacultural.cat 
Artículos relacionados :

    No hay artículos relacionados
Noticia anterior
Noticia siguiente


Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat