DARSE DE ALTA
Català - Castellano
Antònia Sabater Bilbeny


Badalona, 1947. Aquesta autora ha alternat la seva activitat empresarial amb una intensa vocació literària, consolidada a l’Ateneu Barcelonès sota la tutela de mestres prestigiosos. A mitjans dels anys 90 va crear un grup estable al Pati Llimona de Barcelona que oferia regularment produccions poètiques dramatitzades i exploradores de períodes diversos, des d’Ausiàs March als expressionistes alemanys i a veus notables del segle xx del nostre país: Foix, Espriu, Rodoreda, Martí Pol, Vinyoli, Manent, Brossa -entre d’altres.

Aquesta activitat divulgativa es manté viva, ara en solitari com a rapsode, amb intervencions en biblioteques, centres cívics, llibreries i festivals poètics de l’àrea de Barcelona, de Tarragona i molt especialment del Garraf, on forma part del grup Cor Literari de Sant Pere de Ribes.

En un altre àmbit vinculat a la ciutat de Tarragona, participa com a actriu en les posades en escena de la companyia de teatre popular TeclaSmit, orientat al teatre de text, amb especial accent en la recuperació dels textos clàssics: un compendi d’estímuls personals que conflueixen en el nucli central de la paraula.

La Suite d’Àrtemis  és la primera obra publicada de l’autora. Es tracta d‘un viatge poètic que explora les diferents vicissituds de la vida d’una dona –en aquest cas- però sense ser aquest un aspecte determinant, doncs hi ha moltes circumstàncies que són comuns a ambdós sexes.

Inspirat i ordenat sota el patró de les esplèndides composicions del barroc, contempla l’evolució de la vida com una dansa encadenada de compassos vitals diversos.Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat