HAZTE SOCIO
Català - Castellano

Bibliografía

 Poesía
 Mensaje del Tetrarca.
 Trimer, Barcelona, 1963.
 
 Arde el mar.
 El Bardo, Barcelona, 1966.
 
 Poemas 1963-1969.
 Llibres de Sinera, Barcelona, 1969.
 
 Els miralls.
 Edicions 62, Barcelona,1970.
 
 Hora foscant.
 Edicions 62, Barcelona, 1972.
 
 Foc cec.
 Edicions 62, Barcelona,1973.
 
 L'espai desert.
 Edicions 62, Barcelona,1977.
 
 Mirall, espai, aparicions: poesia (1970-1980).
 Edicions 62, Barcelona, 1981.
 
 El vendaval.
 Edicions 62, Barcelona,1988.
 
 Mascarada.
 Empúries - Edicions 62, Barcelona,1996.
 
 Obra catalana completa, 1 : poesia.
 Edicions 62, Barcelona, 1997.
 
 Antologia poètica.
 Edicions 62, Barcelona,1999.
 
 Marea solar, marea lunar.
 Universitat de Salamanca, Salamanca, 2000.
 
 El diamant dins l'aigua.
 Columna, Barcelona, 2001.
 
 Amor en vilo.
 Seix Barral, Barcelona, 2006.
 
 Tornado.
 Seix Barral, Barcelona, 2008.

Rapsodia
Seis Barral, 2012

Alma Venus
Seis Barral, Barcelona 2013

El castell de la puresa
Columna, Barcelona, 2001
  
 Narrativa
 Valències.
 Eliseu Climent / 3i4, Valencia, 1993.
 
 Obra catalana completa, 4 : figures d'art.
 Edicions 62, Barcelona, 1996.
 
 L'agent provocador.
 Edicions 62, Barcelona, 1998.
 
 La calle de la guardia prusiana.
 Ediciones del Bronce, Barcelona, 2001.

Interludio azul
Seis Barral, Barcelona, 2006
  
 Novela
 Fortuny.
 Planeta, Barcelona, 1983.

  
 Estudios literarios
 La poesia de J.V. Foix.
 Edicions 62, Barcelona, 1974.
 
 Radicalidades.
 Antoni Bosch Editor, Barcelona, 1977.
 
 Lecturas de Octavio Paz.
 Anagrama, Barcelona, 1983.
 
 Los raros.
 Planeta, Barcelona, 1985.
 
 Cine y Literatura.
 Planetas, Barcelona, 1985.
 
 Magritte.
 La Polígrafa, Barcelona, 1986.
 
 Perfil de Vicente Aleixandre.
 Real Academia Española, Madrid, 1986.
 
 Giorgio de Chirico.
 La Polígrafa, Barcelona, 1988.

Toulouse-Lautrec
Polígrafa, Barcelona, 1990
 
 Textos autobiográficos
 Dietari (1979-1980).
 Edicions 62, Barcelona,1981.
 
 Segon dietari (1980-1982).
 Edicions 62, Barcelona, 1982.
 
 Obra catalana completa, 3: dietari complet, 2.
 Edicions 62, Barcelona, 1996.
 
 Obra catalana completa, 2: dietari complet, 1.
 Edicions 62, Barcelona, 1997.
 
 Interludio azul.
 Seix Barral, Barcelona, 2006.
 
 Investigación i divulgación
 Antoni Tàpies i l'esperit català.
 La Polígrafa, Barcelona, 1974.
 
 Max Ernst o la dissolució de la identitat.
 La Polígrafa, Barcelona, 1977.
 
 Miró : colpir sense nafrar.
 La Polígrafa, Barcelona, 1978.
 
 Les arrels de Miró.
 La Polígrafa, Barcelona, 1993.
 
 Obra catalana completa, 5 : assaigs crítics.
 Edicions 62, Barcelona,1997.
 
 Premios 
 1974   Premi Josep Carner
 1978   Lletra d'Or
 1978   Premi Josep Carner
 1981   Premi Ciutat de Barcelona
 1982   Premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya d'assaig
 1982   Premi Crítica Serra d'Or de dietaris
 1983   Premi Ramon Llull
 1983   Premi Joan Crexells
 1983   Premi de la crítica - narrativa catalana
 1984   Crítica Serra d'Or de prosa
 1985   Miembro de la Real Academia Española
 1988   Premi de la crítica - poesia catalana
 1989   Premi Cavall Verd
 1989   Premi Ciutat de Barcelona de poesia
 1989   Premi Literatura Catalana de la ILC de poesia
 1989   Premi de la Crítica Serra d'Or de poesia
 1989   Premio Nacional de Poesía 1989
 1989   Creu de Sant Jordi
 1997   Premio Nacional de Literatura
 1998   Premio Nacional de las Letras
 1998   Membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona
 2000   Premio Reina Sofía de poesía iberoamericana
 2006   Premio Octavio Paz
 2008   Membre numerari electe de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de
 Barcelona
 








Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat