Dimarts, 27 d'octubre de 2020Castellano  


Les entitats de gestió denuncien a Espanya davant la UE per la seva “inacció” per aprovar un nou cànon
cedro28/3/2017(Foto:lr)
 
La denúncia ha estat presentada davant la Comissió Europea per AIE, AISGE, CEDRO, DAMA, EGEDA, SGAE i VEGAP, entitats de gestió dels drets de propietat intel·lectual dels artistes, autors, editors i productors audiovisuals d'Espanya.

Les entitats lamenten haver-se vist obligades a donar aquest pas, forçades per la inacció legislativa de l'Estat espanyol, que està en situació d'il·legalitat en la Unió Europea en mantenir vigent l'excepció de còpia privada sense que existeixi un sistema de compensació equitativa concorde a la Directiva.

La incorrecta transposició a la legislació espanyola de l'obligació de compensar el dany causat als titulars de drets ha provocat aquesta situació irregular i única a Europa, que els ha implicat cinc anys de greus perjudicis patrimonials, incloent que des de 2015 no es compensi als titulars per aquest concepte.

Així ho interpreta la mateixa Comissió Europea, que en una carta enviada a les entitats denunciants el passat mes de desembre els notifica que «la Comissió supervisarà que els canvis que han de ser introduïts en la legislació espanyola siguin compatibles amb la llei europea».

No obstant això, gairebé un any després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) declarés il·legal el sistema amb càrrec als Pressupostos Generals de l'Estat, i quatre mesos després que el Tribunal Suprem d'Espanya ho anul·lés íntegrament, la falta de coordinació interministerial ha impedit que Espanya reformi el model en la forma i termini exigits per la Comissió Europea.

Tot això perjudica també als mateixos ciutadans espanyols, ja que la falta de diligència de l'Estat pot provocar que l'erari públic hagi de fer front a una copiosa sanció de les autoritats europees.

Artistes, autors, editors i productors audiovisuals recorden que els equips anterior i actual del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport han explicat i compten amb el seu suport i disposició per col·laborar, per la qual cosa el fet de no haver solucionat encara el problema solament pot entendre's com a falta de compromís amb els majors afectats, els titulars de drets de propietat intel·lectual.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2