Dimarts, 27 d'octubre de 2020Castellano  


La propietat intel·lectual, un pilar per al foment de la lectura
cedro30/5/2017(Foto:)
 
A principis de maig el Secretari d'Estat de Cultura, Fernando Benzo, va presentar el Pla de Foment de la Lectura 2017-2020. En aquest pla s'ha reconegut la importància de la Propietat Intel·lectual com un pilar fonamental en el desenvolupament de la lectura espanyola.

Així, el Ministeri ha previst una sèrie de mesures amb l'objectiu de conscienciar sobre la importància dels drets de la propietat intel·lectual:

• Impuls d'una campanya de sensibilització en els mitjans de comunicació.

• Pla de sensibilització dirigit als escolars.

• Suport a projectes que contribueixin a la sensibilització entre els joves i altres públics.

• Suport a projectes que impulsin l'oferta legal de continguts.

Aquest pla parteix de «la convicció que el dany que la vulneració dels drets de propietat intel·lectual ocasiona a creadors i professionals és també un obstacle per al desenvolupament cultural», exposa el document del pla.

Altres línies d'acció

Sota el lema «Leer te da vidas extra», hashtag #vidasextra, el Pla de Foment de la Lectura compta amb un total de 57 mesures que tenen com a objectiu millorar les competències lectores i incentivar la lectura en els segments de la població amb índexs més baixos, com per exemple, l'infantil i juvenil.

La promoció dels hàbits lectors en àmbits de socialització, l'impuls de la lectura a l'educació, el reforç del paper de les biblioteques i la creació d'eines que millorin l'avaluació dels resultats són els punts forts per aconseguir aquests objectius.

Aquest pla, a més, ha subratllat la necessitat d'enfortir el sector editorial a través de «la cohesió de tots els agents que conformen la cadena del llibre (creadors, editors, distribuïdors i llibreters)». CEDRO, en representació dels escriptors i editors, és una de les organitzacions que col·labora en el desenvolupament d'aquest pla per al foment d'una lectura respectuosa amb els drets d'autor.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2