Diumenge, 7 de juny de 2020Castellano  


Nélida Piñón i Carme Riera
acec15/10/2015(Foto:np)
 

 

Dia 16 d'octubre a les 20 hores
‘Diálogos en Casa’ amb Nélida Piñon i Carme Riera
Casa América Catalunya
Córcega, 299, Barcelona

Nélida Piñon, periodista, escriptora i docent brasilera, i Carme Riera, escriptora, filòloga i professora, protagonitzen una nova sessió de Diàlegs a casa, espai de conversa i reflexió de Casa Amèrica Catalunya.

Nélida Piñon i Carme Riera dialogaran entorn de la literatura de l'escriptora brasilera amb motiu dels 30 anys de publicació de la seva aplaudida novel·la La república de lo sueños i de la recent edició del seu llibre de relats La camisa del marido (Alfaguara, 2015).

A més de ser una destacada figura de les lletres llatinoamericanes contemporànies, i de presidir diferents institucions acadèmiques i culturals, Nélida Piñon també és coneguda per la seva labor com a activista contra el règim militar de Brasil i com a ferma defensora dels drets humans i de la dona.

En la seva llarga carrera ha rebut diversos homenatges i guardons entre els quals destaquen el premi de literatura llatinoamericana i del Caribe Juan Rulfo (1995); el Premio Internacional Menéndez Pelayo (2003) i el Premio Príncipe de Asturias de las Letras (2005). També és membre de la Real Academia Española de la Lengua.

Carme Riera es va llicenciar en Filosofia i Lletres a la Universitat Autònoma de Barcelona i es va doctorar en Filologia Hispànica amb Premi Extraordinari a la mateixa universitat. A més d'escriptora és guionista, assagista, professora, membre de la Real Academia Española i des de 2002 directora de la Càtedra José Agustín Goytisolo.

Ha rebut nombrosos premis per les seves obres, entre uns altres, el Ramon Llull (1989), el Premi Nacional de Narrativa (1995) o el Premi Sant Jordi (2003). Ha col·laborat amb diverses publicacions, com el diari El País o les revesteixis Quimera i Serra d'Or, entre unes altres   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2