Dimarts, 26 de maig de 2020Castellano  


Montblanc: Vila del Llibre 2017. Dias 1 i 2 d'abril
nuvol25/3/2017(Foto:vdl)
 

El festival literari ocuparà la capital de la Conca de Barberà amb l’ajuda dels 43 editors independents que preestrenaran les novetats que dies més tard ompliran les llibreries amb motiu de la diada de Sant Jordi. A part d’aquestes presentacions, el programa oferirà 12 taules rodones centrades a descobrir Els invisibles de la literatura: aquells personatges i elements que, més enllà de l’escriptor i l’editor, fan possible el fet literari (traductors, il·lustradors, documentalistes…).

El casc antic de Montblanc es convertirà en un espai ple de llibres i actes on s’hi podran trobar els 43 editors independents, 3 llibreters locals i més de 70 autors. El nucli de la Vila del Llibre estarà situada dins de la muralla, però les places de la Vila, els comerços, els edificis institucionals i diferents espais privats obriran les seves portes al públic per acollir presentacions, exposicions, tallers, recitals de poesia, llibreries i espectacles, entre altres activitats.

La padrina d’aquesta primera edició és Carme Martí, escriptora i filòloga catalana que ha dedicat la seva obra a la recuperació de la memòria històrica i és l’autora d’Un cel de plom, la novel·la sobre la vida de la supervivent catalana en els camps nazis, Neus Català. Alguns noms dels escriptors que participaran en el festival són Màrius Serra, Martí Gironell, Roser Capdevila, Teresa Costa-Gramunt, Tina Vallès i Coia Valls.

Un local situat al carrer Riber 30 obrirà les seves portes al públic durant el cap de setmana del festival convertit en “Els Encants del Llibre de Montblanc”, un espai de recollida, classificació i venda de llibre vell a preus populars que comença amb un fons literari de més de 6.000 llibres. A més, la Unió de Botiguers ha impulsat la iniciativa “Els Petits Encants del Llibre”, un racó de llibre vell dintre de cada botiga, que es mantindrà de manera estable durant tot l’any, i que invita la gent a trobar títols que tenen a veure amb l’activitat de cadascun dels comerços.

Però la Vila del Llibre no desapareixerà un cop hagi passat el cap de setmana de l’1 i el 2 d’abril. La intenció és crear una nova forma de descobrir la Vila a través dels llibres durant tot l’any, tal com passa a Bellprat (Anoia), primera booktown, i a Cervera (La Segarra), segona vila del llibre. Cal recordar que la iniciativa Vila del Llibre pretén reconvertir “espais oblidats i deprimits, tant en l’entorn rural com dins de pobles i ciutats més grans” de forma sostenible a partir de la cultura literària.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2