Diumenge, 27 de setembre de 2020Castellano  


Joan Margarit rep el Premi Iberoamericà Pablo Neruda
acec23/6/2017(Foto:)
 
El poeta Joan Margarit (Sanaüja, 1938) ha estat distingit amb el Premi Pablo Neruda 2017, un guardó referent entre els premis literaris iberoamericans que des del 2004 atorga anualment el Consell Nacional de la Cultura i les Arts de Xile. El jurat del premi, reunit a La Sebastiana, la casa de Neruda a Valparaíso, ha reconegut la seva capacitat per unir "la bellesa formal i l'emoció", el seu diàleg "amb la memòria i la dimensió ètica del compromís amb la vida i la mort". El jurat està integrat pels escriptors Piedad Bonnet (Colòmbia), Luisa Futoransky (Argentina), Luis García Montero (Espanya), Rubí Carreño (Xile) i Raúl Zurita (Xile).

Margarit ha rebut, entre altres distincions, el Premi Carles Riba del 1985; el Premi de la Crítica Serra d’Or dels anys 1982, 1987 i 2007; el Premi Nacional de literatura de la Generalitat de Catalunya, també el 2008, i el Premi Jaume Fuster el 2015. En l’àmbit de l’estat espanyol se li ha concedit el Premi de la Crítica espanyol el 1984 i 2008, i el Premi de Poesia del ministeri de Cultura el 2008.

El premi s'atorga a un autor de reconeguda trajectòria i que el treball del qual contribueixi al diàleg cultural i artístic amb Iberoamèrica. El guardó està dotat amb 60.000 dòlars, una medalla i un diploma.

En les edicions anteriors, el reconeixement ha distingit José Emilio Pacheco (Mèxic), Juan Gelman (Argentina), Carlos Germán Belli (Perú), Fina García-Marruz (Cuba), Carmen Berenguer (Xile), Ernesto Cardenal (Nicaragua), Antonio Cisneros (Perú), Óscar Hahn (Xile), Nicanor Parra (Xile); José Kozer (Cuba), Reina María Rodríguez (Cuba), Augusto de Campos (Brasil) i Raúl Zurita (Chile).   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2