Divendres, 7 d'agost de 2020Castellano  


Costa-Gavras, Premi Internacional Catalunya
acec6/7/2017(Foto:)
 
El director grec Costa-Gavras, representant del cine polític dels anys 70, ha sigut guardonat amb el Premi Internacional Catalunya, dotat amb 80.000 euros i l'escultura 'La clau i la lletra', d'Antoni Tàpies. Costa-Gavras, primer cineasta a obtenir aquest guardó, ha sigut elegit per un jurat internacional entre les 141 candidatures presentades. El premi que atorga anualment la Generalitat distingeix aquelles persones que han contribuït de manera decisiva a desenvolupar els valors culturals, científics o humans.

Konstantinos Gavras, més conegut com a Costa-Gavras (Lutra-Iraias, Grècia, 1933), que va passar els seus anys de formació a París i també té la nacionalitat francesa, és autor d'obres de referència del cine compromès, com Estado de sitio, i a més va rebre l'Oscar per la seva pel·lícula Desaparecido que, realitzada dins de la indústria de Hollywood, va denunciar el paper de la CIA en el cop d'Estat contra Salvador Allende a Xile i la seva col·laboració amb la dictadura.

Costa-Gavras va dirigir la seva primera pel·lícula el 1965, Los raíles del crimen, amb Yves Montand. Amb ‘Z’ també va rebre l'Oscar a la millor pel·lícula en llengua estrangera. En una de les seves últimes produccions, El capital, el realitzador recupera la força combativa de les seves antigues produccions en una crítica al sistema financer mundial. En la seva trajectòria acumula més de mig centenar de premis internacionals, a més dels Oscars, entre ells l'Os d'Or de Berlín, la Palma d'Or de Cannes i el Bafta.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2