Dijous, 6 d'agost de 2020Castellano  


El Congrés remet al Senat la reforma de la Llei de Propietat Intel·lectual
CEDRO30/11/2018(Foto:)
 
La Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats va aprovar, el passat 27 de novembre, un projecte de Llei pel qual es reforma la vigent Llei de Propietat Intel·lectual. Aquest text serà remès al Senat per a la seva aprovació en les setmanes vinents.

Tal com va informar el Congrés, el projecte de Llei pel qual es modifica el text refós de la Llei de Propietat Intel·lectual continuarà la seva tramitació en el Senat després que la Comissió de Cultura hagi aprovat per unanimitat l'informe de la ponència, redactat després de la convalidació del Reial decret-Llei 2/2018.

El text proposa la modificació d'algunes disposicions d'importància per als autors i editors de llibres, premsa i partitures. Entre elles, es troben canvis que afecten la regulació actual de la remuneració per préstec públic o la utilització d'articles de premsa en empreses i un altre tipus d'organitzacions.

També s'inclouen millores dirigides a agilitar la lluita contra la pirateria de productes culturals en internet, així com una altra sèrie de mesures que afecten la relació dels titulars de drets amb els usuaris de les seves obres.

Jorge Corrales, director general de CEDRO, assegura que «es tracta d'un pas  per aconseguir un reequilibri entre els interessos dels usuaris i els drets dels autors i editors, que encara està pendent del vistiplau del Senat». En aquest sentit, afegeix que aquesta reforma de la llei ajudarà a CEDRO a «créixer en eficiència i transparència». Així mateix, Corrales reconeix el treball que des de la Comissió de Cultura del Congrés s'ha dut a terme des del passat estiu per aconseguir un text que «ajudi a aconseguir aquest reequilibri».

El Reial decret-Llei 2/2018 va ser aprovat pel Govern per incorporar a l'ordenament jurídic espanyol la Directiva 2014/26/UE del Parlament Europeu i del Consell i la Directiva 2017/1564 del Parlament Europeu i del Consell.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2