Dissabte, 20 de juliol de 2024Castellano  


L’ACEC presenta les IX Jornades Poètiques
2/10/2009


L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya ha presentat avui, 2 d’octubre, el programa de les IX Jornades Poètiques de l’ACEC, que enguany dedica al gran poeta Joan Maragall.

Montserrat Conill, presidenta de l’ACEC, Anna Caballé, secretària general de l’Associació, i els membres de la Comissió Coordinadora de les Jornades Poètiques, David Castillo, Josep Maria Micó i Miquel de Palol, han presentat, als jardins de l’Ateneu Barcelonès, la novena edició d’aquest certamen, “l’acte més rellevant que organitza l’ACEC cada any i una de les trobades culturals més significatives de Barcelona”, tal i com ha recordat Conill.

El gran poeta Joan Maragall serà el protagonista de les Jornades d’enguany, que se celebraran els dies 5, 6 i 7 d’octubre, a la Sala d’Actes del Museu Picasso de Barcelona. L’ACEC s’ha volgut avançar amb aquest homenatge a les activitats que se celebraran a tota Catalunya durant el 2010 i el 2011 per a commemorar el 150 aniversari del naixement del poeta i el centenari de la seva mort.

Des de la Comissió Coordinadora han ressaltat “l’aposta que l’Associació fa un any més per la qualitat de les conferències i les intervencions” i l’alt nivell d’aquesta edició. “El que ens interessa tractar especialment és la vessant de Maragall en contacte amb la cultura espanyola”, explicava Palol, vicepresident de l’ACEC. "Un dels aspectes que es destacarà és la vigència de Maragall pel que fa a la relació amb el seu país i, alhora, la relació amb el conflicte –en el sentit mes ampli de la paraula– entre la llengua catalana i la castellana". Per altra banda, Castillo ha afegit que "les Jornades també compleixen, com sempre han fet, amb la funció de ser un aparador de poetes en les dues llengües" i, en aquest sentit, ha volgut assenyalar la importància dels diferents recitals poètics que inclouen. Micó creu que "el fet d'escollir la figura de Maragall i els seus contactes amb intel·lectuals espanyols demostra la tendència d'aquestes Jornades de relacionar els escriptors de les dues cultures". Tots els membres de la comissió han tingut també paraules de record per a José Luís Giménez-Fontín, "realment el nostre referent i una peça clau en l'organització de les Jornades, que creiem que estaria content amb el programa d'enguany".

Les sessions es diferencien en tres grans blocs: La vigència de Joan Maragall, Maragall i els seus amics i Maragall i Unamuno. La conferència anirà a càrrec del Premi Nacional de Poesia Joan Margarit i les tres ponències sobre Maragall les faran l’autor granadí Antonio Jiménez Millán, Pere Maragall, nét de l’autor homenatjat, i el catedràtic de literatura Adolfo Sotelo.

La cita també inclourà la taula rodona “Els poetes de la contracultura”, amb la participació de David Castillo, Pau Riba i Joan Vinuesa. Com cada any, les Jornades es clouran amb un recital poètic, en aquest cas a càrrec de Marta Binetti, Marga Clark, Laura Frucella, José Florencio Martínez, Pura Salceda, Oriol Sàbat i Carlos Vitale. I s'ha de destacar també el recital de poemes de Margall que faran Teresa Colom, Anna Maluquer i Núria Martínez-Vernis.

Les Jornades Poètiques estan organitzades per l’ACEC, patrocinades per CEDRO, i reben la col·laboració de l’Institut de les Lletres Catalanes i el Museu Picasso.


Programa de les IX Jornades Poètiques en PDF.

Mireu el vídeo de l'acte de presentació.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2