Dissabte, 20 de juliol de 2024Castellano  


Enrique Badosa rep emocionat el premi Giménez-Frontín
22/12/2010Enrique Badosa recollint el guardó. (Foto:Carme Esteve)
 
El poeta Enrique Badosa va rebre, dimarts 21 de desembre, la primera edició del Premi José Luis Giménez-Frontín, en un emotiu acte celebrat a la renovada Sala Verdaguer de l’Ateneu Barcelonès, que va constituir un homenatge a dues figures que han contribuït activament al diàleg entre les cultures catalana i castellana en els darrers trenta anys. L’acte de lliurament va coindir amb el segon aniversari del traspàs del qui va ser president, secretari general i ànima mater de l’ACEC.

Badosa va recollir el guardó amb la satisfacció que produeix un reconeixement per part de l’ACEC per a un autor profundament vinculat a l’entitat com ell i amb la càrrega emocional que imprimeix el nom que duu el premi: José Luis Giménez-Frontín, a qui va definir com “un germà menor”. L’escriptor barceloní, autor d’una vintena d’obres i disset poemaris, va reivindicar el paper del lector en el sistema literari. Badosa va cloure la seva intervenció amb unes paraules de reconeixement a la vídua de Giménez-Frontín, Pilar Brea, un valor actiu de l’ACEC, que va lliurar físicament l’escultura del premi, dissenyat per Dante Bertini.

La Junta Directiva va acordar per unanimitat lliurar el flamant premi a Enrique Badosa per “la seva contribució al diàleg i l’entesa entre grups i cultures”, segons va destacar la presidenta de l’ACEC, Montserrat Conill. Amb aquest premi, l’ACEC reconeixerà cada any la trajectòria de persones de l’univers literari que hagin desenvolupat papers actius a favor del diàleg i la compenetració cultural. Conill va subratllar que el premi ha estat instituït a la memòria de Giménez-Frontín, “per a mantenir present la seva figura i la seva obra polièdrica, que va manifestar-se en la poesia, la narrativa, l’assaig, la crítica literària i la gestió cultural”. En aquesta línia, la presidenta va definir l’obra de Giménez-Frontín com “de rigor, amb independència de criteri i carregada d’humanisme profund”.

El vicepresident de l’ACEC, Miquel de Palol, va afirmar durant la seva intervenció que la Junta s’havia “posat un llistó molt alt concedint aquesta primera edició del premi a una persona com Enrique Badosa”. Palol va lloar la trajectòria del premiat i a ressaltar de manera especial la seva tasca com a traductor al castellà d’Horaci, dels poetes catalans medievals i de Foix i Espriu. Durant l’acte, la secretària general de l’ACEC, Pura Salceda, va presentar un diversos fragments dels vídeos corresponents a José Luis Giménez-Frontín inclosos en l’Arxiu Audiovisual de Poetes, el nou web del qual es va presentar en el mateix acte.

Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2