Diumenge, 14 d'abril de 2024Castellano  


Lluís Cabrera, V Premi José Luis Giménez-Frontín
acec2/12/2014(Foto:)
 

El passat 27 de novembre es va lliurar el V Premi José Luis Giménez-Frontín al músic Lluís Cabrera. La secretària general de l'ACEC, Pura Salceda, va llegir unes paraules en nom del president de la nostra entitat, Miquel de Palol:

"Els compromisos escènics em priven avui de ser en la vostra companyia, i em sap greu perquè m’hauria agradat molt dir en persona com aprecio el tarannà i la feina d’en Lluís Cabrera, la seva activitat lligada a dues de les coses més nobles, creatives i enriquidores per l’esperit humà: la música i la formació dels joves.


En Lluís Cabrera realitza la seva activitat amb una clara voluntat de construcció de societat que lliga amb l’esperit a què aspirem a la nostra associació: pluralitat, convivència de tendències, obertura i mestissatge, però també rigor i exigència.

El projecte de Lluís Cabrera té el component fonamental de modernitat i progrés indispensable per la creació artística, i alhora, i no en contradicció sinó de forma deliberada, de lligam amb les tradicions de Catalunya.
Catalunya sempre ha mirat al Sud, però no per girar-se a fora sinó endins d’ella mateixa, perquè el Sud forma part de Catalunya. Recordem, per no moure’ns de la música, Iberia d’Albéniz, les Goyescas de Granados. Recordem la gran Carmen Amaya. En Lluís Cabrera és la fita moderna, actual, d’aquesta cadena històrica, i és un honor per l’Associació ajuntar avui el seu nom al de l’enyorat José Luís Giménez Frontín i al nostre, i tenir-lo entre nosaltres."

Miquel de Palol

A continuació, el vicepresident de l'ACEC, Valentí Gómez i Oliver, va fer una glossa sobre Lluís Cabrera, i es va cloure l'acte amb una intervenció del propi Cabrera en la que va agrair el premi i va explicar alguns aspectes sobre la seva trajectòria musical i vital.

 Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2