Dimarts, 23 de juliol de 2024Castellano  


Presentación del libro de relatos ''Jácaras para después'', d'Antonio Beneyto
Irene Andrés-Suárez16/3/2015(Foto:Beneyto)
 

Dia 20 d'abril a les 19,30 horas
Presentació del llibre de relats
Jácaras paras después d'Antonio Beneyto
Amb: Irene Andrés-Suárez i Joaquim Marco
Aula dels Escriptors 5a. Planta Ateneu Barcelonès

Antonio Beneyto va començar la seva activitat artística a Palma de Mallorca, entorn de la revista Papers de Son Armadans, on va conèixer a C. J. Cela i també a Antonio Fernández Molina, Cristóbal Serra, Robert Greus i Antoni Serra. En 1967, es va traslladar al Barri Gòtic de Barcelona i des de llavors ha desplegat una intensíssima activitat artística tan plàstica com a literària. Independentment de la seva pròpia creació literària, que engloba novel·les, volums de poemes, llibres de contes i de microrelatos o assajos, va publicar en la col·lecció ''La esquina'' obres d'autors tan importants com Ramón Gómez de la Serna, Juan Ramón Jiménez, Max Aub, Carlos Edmundo de Ory, Juan Eduardo Cirlot, Joan Brossa o Alejandra Pizarnik.

Encara que mai ha deixat de conrear la literatura, en els últims anys aquesta faceta de la seva producció s'ha vist alguna cosa relegada per l'èxit rotund de la seva pintura, raó per la qual cal celebrar la publicació de Jácaras para después, un llibre particularment representatiu de la seva narrativa breu, el qual agrupa 19 relats excel·lents caracteritzats per una gran diversitat de formes i estratègies narratives. La primera part consta de textos protagonitzats per ancians tenallats per l'amenaça de la mort i el record ominós de la guerra civil i de la dictadura. La segona gira fonamentalment entorn dels joves de la generació de l'escriptor, els representants del moviment català Dau al set, compost per artistes heterodoxos, rebels i iconoclastes que, com Beneyto, es resisteixen a plegar-se a unes regles que para ells no tenen sentit, i el que preval en el tercer bloc és la mirada dels nens.

El lector trobarà en aquest llibre de contes comprensió humanística i també intensitat, ritme, força expressiva i sobretot esperit lúdic, tendresa per les coses, i un subtil sentit de l'humor que reflecteix el poderós talent d'un dels nostres millors escriptors i pintors. Ambdues arts solen conjugar-se en els seus llibres per transmetre missatges de gran profunditat i fins i tot quan renúncia a la part gràfica s'adverteix en ells la mà de pintor, perquè tendeix a crear, mitjançant imatges plàstiques de gran força expressiva, tot un univers simbòlic que subministra al lector les claus per aprehendre la realitat dels seus personatges i reconèixer-se a si mateix. 
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2