Dissabte, 20 d'abril de 2024Castellano  


Presentació de ''Los sonidos del silencio. Aproximación a la historia de la creación musical de las mujeres'', d'Anna Bofill
acec13/4/2015(Foto:aresta)
 

 

Dia 15 de abril a les 19,00 hores. Presentació del llibre

Los sonidos del silencio.
Aproximación a la historia de la creación musical de las mujeres
D'Anna Bofill
Presentaciónde:
Helena Martín Nieva
(arquitecta i musicóloga, Professora de l'Escola de Arquitectura de Lasalle),
Joan Izquierdo
(flautista de pic, profedsor de flauta del Conservatori Municipal de Barcelona).
Llibreria Alibris c/ Balmes, 26 de  Barcelona

Los sonidos del silencio.
La història de la producció artística de les dones en la música és una història dels moments excepcionals en els quals les dones han pogut i volgut expressar-se lliurement.
El descobriment de les dones compositores que ens han precedit té una enorme importància per a les compositores vives quant a la construcció de la nostra genealogia i al coneixement de les grans personalitats anteriors a nosaltres, de Hildegarde von Bingen a Maddalena Casulana, de Francesca Caccini a Augusta Holmés, o de Gracia Baptista a Elena Romero. Ara ja no es pot afirmar que les dones no han estat compositores, o pensar que no hi ha dones compositores o preguntar-se on estan les compositores? Aquest text és el resultat d'aquestes i altres preguntes sobre la participació de les dones en la creació musical de tots els temps en la cultura occidental que ens hem anat plantejant i que és un camp obert, ric i apassionant.

Anna Bofill és compositora i doctora arquitecta, amplia coneixements musicals amb J.M. Mestres Quadreny, Luigi Nono i Iannis Xenakis i treballa l'electroacústica i la informàtica musical en el Laboratori Phonos de Barcelona.
Ha compost més de 100 obres per a instruments solistes, veu, música de cambra, electroacústica i mixta i ha realitzat escenografies i música per a teatre com Urfaust (1983), i per a conferències dramatitzades com Cartografiïs del desig (1997-99). Ha ideat i dirigit els concerts multidisciplinaris multimèdia Carrer (2006) i Venezia: verticals, horitzontals i pioneres (2010).

Les seves obres han estat programades en ciutats espanyoles i estrangeres i s'han publicat en diferents CD col·lectius i en els monogràfics Alea arborea (2007) per Jean Pierre Dupuy i Música de cambra (2011) pel Barcelona Modern Project.

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2