Dissabte, 13 d'abril de 2024Castellano  


Literatura digital. José Ángel Cilleruelo i Ester Xargay
Francesc Cornadó31/5/2015(Foto:UF)
 

LITERATURADIGITAL, l’espai de l’ACEC dedicat als autors que utilitzen els mitjans que ofereix la xarxa global per a desenvolupar i difondre la seva obra, ha celebrat una nova trobada. 

En aquesta ocasió, José Ángel Cilleruelo i Ester Xargay, presentats per Albert Tugues, han mostrat les seves creacions a l’Aula d’Escriptors. No diem que “han llegit els seus textos” perquè ens estimem més utilitzar l’expressió “han mostrat les seves creacions”, ja què som davant l’obra de dos autors en què la component formal és determinant.

Si bé ambdós tenen una obra clarament dissemblant, tant pel que fa a la forma com al contingut, sí que podem parlar d’un factor comú que sobergueja amb molta força el treball de cadascun dels dos poetes: és la seva voluntat manifesta de posar uns límits formals, gairebé un congreny, a la seva obra. 

En el cas del poeta José Ángel Cilleruelo, la abraçadora que cenyeix la seva poesia és un rigor mètric seriat, tant pel que fa al nombre de les síl.labes del vers, com al referit a la totalitat de l’estrofa o la quantitat de mots utilitzats per a “dissenyar” els paràgrafs de la prosa. Cilleruelo ha mostrat la seva obra mitjançant el blog El visir de Abisinia,  un autèntic llibre-blog de creació literària.

El congreny que es fixa Ester Xargay és el de la tècnica. Són els sistemes digitals propis del la vídeo-art els que determinen i alhora provoquen la creació de la poeta. Esther Xargay ens ha presentat els vídeo-poemes i les poesies-digitals a través de la plataforma Vimeo  on podrem trobar diversos treballs de la seva vídeo creació.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2