Diumenge, 14 d'abril de 2024Castellano  


Entrevista a Maria Barbal, Escriptora
acec22/9/2015(Foto:mb)
 

Dia 28 d'octubre a les 19,00 hores
Entrevista a Maria Barbal
a càrrec de Ma. Ángeles Cabré
Sala d'Actes de l'Ateneu Barcelonès
2a. planta. Barcelona

Maria Barbal. Tot i que viu a Barcelona des dels anys seixanta, el món literari dels primers treballs de l'autora se centra en el Pallars de la infantesa i l'adolescència, un entorn rural vist, però, amb perspectiva crítica. La seva primera novel·la, Pedra de tartera, de ple en aquest cosmos, va rebre una molt bona acollida de públic i lectors. Obres posteriors recullen paisatges més urbans. També és autora de narracions breus, novel·les per a joves i d'una obra de teatre.

La seva obra ha estat traduïda a llengües com l'alemany, l'aranès, l'asturià, el castellà, l'italià, el francès, i el portuguès, entre d'altres. La seva tasca literària ha estat reconeguda amb la Creu de Sant Jordi.

M.ª Ángeles Cabré. Escriptora, traductora i crítica literària especialitzada en literatura escrita per dones. Ha publicat la novel·la El silencio, els llibres de poemes Gran amor i Si calla el cantor, l'assaig Leer y escribir en femeníno i una biografia del poeta català Gabriel Ferrater, i és l'editora dels llibres d'aforismes Sobre el arte del artista, d'Oscar Wilde, i Migajas sentenciosas, de Francisco de Quevedo. Col·labora, entre altres mitjans, en La Vanguardia, El País Digital, Letras Libres. Dirigeix l'Observatori Cultural de Gènere, destinat a incentivar la presència de les dones en la cultura.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2