Dissabte, 20 d'abril de 2024Castellano  


L'ACEC a favor de Dolors Miquel
Jaume C. Pons Alorda21/3/2016(Foto:dm)
 

Des que la poeta Dolors Miquel, una de les escriptores més importants en llengua catalana, va recitar el seu poema “Mare nostra” al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, durant la gala de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2016, hem pogut presenciar com l’autora ha estat víctima d’insults, d’amenaces, d’abusos i fins i tot de denúncies de tota mena que l’han portada a una situació absolutament aberrant i immerescuda.

Tota aquesta gran quantitat d’atacs continus, cada vegada més aferrissats, no fan sinó confirmar el que hem pogut presenciar en els darrers anys: que aquells sectors de la societat més retrògrads, reaccionaris i obscurs que ens havien dominat anys enrere estan més actius que mai a l’hora d’intentar abolit drets fonamentals com el de la llibertat d’expressió. I en cap cas considerem que el poema de Dolors Miquel és una burla satírica contra cap grup religiós, ni és tampoc una ofensa de cap mena.

Des de l’Associació Col.legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC) volem declarar que estem totalment en contra del tracte de vexació a la que s’ha sotmès la poeta Dolors Miquel i que estem a favor de la creació feta en llibertat, sense cap mena de sotmetiment. Considerem que el poema “Mare nostra” de Dolors Miquel s’ha tret de context per part de determinats grups polítics que han vist una oportunitat d’or en massacrar-la per tal de desviar l’atenció dels mitjans.

Fets com aquests ens demostren que des de la nostra associació, així com des de tots els àmbits possibles, hem de seguir lluitant a favor d’una escriptura que no es vegi condicionada de cap manera.

 

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2