Diumenge, 14 d'abril de 2024Castellano  


Bases del XIX Premi de Traducció Ángel Crespo
acec2/9/2016(Foto:ac)
 

El Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO), l'Associació Col.legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC) i el Gremi d’Editors de Catalunya, a fi d'honrar la figura del gran traductor, poeta i humanista Ángel Crespo, convoquen el 

                            XIX Premi de Traducció Ángel Crespo

d'acord amb les següents 

BASES

1. Tots els anys s'atorgarà aquest premi a la traducció al castellà, no publicada amb anterioritat, d'una obra literària (poesia, narrativa, teatre o assaig) editada durant l'any anterior al de la convocatòria del mateix.

2. Podrà optar tota traducció al castellà d'una obra literària (poesia, narrativa, teatre o assaig) publicada per primera vegada i editada entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2015.

3. La llengua de partida de la traducció podrà ser qualsevol de les llengües de la Comunitat Europea a més del rus.

4. De les obres que optin al premi hauran de presentar-se dos exemplars, juntament amb l'original corresponent, dirigits al Secretari del Jurado del XIX Premi de Traducció Ángel Crespo en la Secretaria de l’ACEC, carrer Canuda, 6, 5a. planta (Ateneu Barcelonès), 08002 Barcelona. El termini de presentació per a la present convocatòria finalitzarà el 15 d'octubre de 2016. Els dos exemplars de la traducció presentats no seran retornats i passaran a formar part de la biblioteca de l’ACEC.

5. El jurat estarà compost com a màxim per cinc membres, tres dels quals han de ser professors pertanyents a la Facultat de Traducció d'una de les següents universitats: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra o Universitat de Vic. Un membre del jurat actuarà com a secretari per coordinar les votacions i proclamar el veredicte. El jurat estarà facultat per efectuar consultes a quants especialistes consideri necessaris.

6. La resolució del jurat es farà pública durant la primera setmana del mes de desembre de 2016.

7. La dotació del XIX Premi de Traducció Ángel Crespo és de 3.000 euros.

Barcelona,  maig de 2016   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2