Diumenge, 14 d'abril de 2024Castellano  


Els ‘Encontres 080’ parlen de la poesia en la música rock
6/4/2009Albert Tugues, Enric Casasses i Víctor Obiols (Foto:Joan Roca)
 
Enric Casasses i Víctor Obiols van ser els convidats de la sessió que “Encontres 080” va dedicar a la relació entre la poesia i la música rock, el passat dijous 2 d’abril. Coordinat per Albert Tugues, la trobada va servir, un cop més, per mantenir un debat entre el públic i els participants i “trobar una mica de llum a un tema que no està clar i que pot ser una mica confús”.

Bob Dylan, Ray Charles, Leonard Cohen i Janis Joplin van ser alguns dels noms que van exemplificar la poètica existent en les lletres d’algunes cançons. I és que “aquests músics van fusionar el rock, amb el folk i el blues i van elaborar bones lletres per a les cançons”, explica Tugues. Aquestes lletres acostumen a utilitzar “formes estròfiques de poesia considerada antiga, perquè van millor per ser cantades”, afegeix el coordinador del cicle. Durant el debat també es va plantejar si realment la música necessita la poesia, ja que “hi ha bones cançons que tenen males lletres”, però, segons els tertulians, “el més ideal és que hi hagi una combinació de bona música i bona lletra”

Enric Casasses va llegir les lletres de dues cançons de Bob Dylan, en les quals hi predominen el diàlegs, i va donar pas a comentar, entre d’altres característiques de l’autor, la fusió en els seus textos del llenguatge popular amb el llenguatge culte, “una mena de llenguatge cubista, amb diferents cares de tot”. Per la seva banda, Víctor Obiols –Victor Bocanegra en la seva faceta com a cantant– va oferir la lectura de textos de prosa poètica i va parlar de la seva música. Antonio Tello també va participar en el debat i va llegir alguns versos de cançons d’Elvis Presley.

La propera sessió del cicle “Encontres 080” portarà per títol “Poètiques de l’avantguarda, avui”, i comptarà amb la participació de la poeta Chantal Maillard i la compositora Anna Bofill.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2