Dissabte, 13 d'abril de 2024Castellano  


S’ha presentat a la Llibreria Laie ''Retaule de Nova York'', de Valentí Gómez i Oliver.
F. Cornadó23/3/2017(Foto:mdp)
 

El poemari ha estat magníficament editat per Ara Llibres en la col·lecció Alisis. La presentació ha estat a càrrec de l’editora Miriam Soteras i del poeta Miquel de Palol que ha llegit un sonet-collage composat per ell mateix, fet amb versos escollits d’aquest retaule de la ciutat dels gratacels. 

El llibre consta de nou poemes que, a modus de les vinyetes d’un retaule, ens van descobrint l’espectacle de l’abundància més gran del món, com diria Josep Pla, o el paisatge d’una ciutat que no dorm i que avui ja és una modernitat antiquada, doncs el seu progrés no és la renovació permanent, sinó que ha esdevingut un teatrino monumental on s’hi representa el desig de recuperació i de la memòria d’una avantguarda que a poc a poc s’està desballestant. 

Valentí Gómez i Oliver és també l’autor de les il·lustracions que acompanyen els poemes. Són imatges que van des dels serpentegis d’uns cal·ligrames a l’abstracció lírica d’uns dibuixos exultants que emplenen tota la superfície de la pàgina, com si fossin les façanes d’uns gratacels que s’obstinen a romandre dempeus mostrant a tots els homes i dones d’aquest món, com n’és d’obstinada la vanitat de les pedres.

 
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2