Dimarts, 23 de juliol de 2024Castellano  


Debats sobre el futur del llibre ''Contra la saturació digital''
acec28/6/2017(Foto:)
 
 En aquesta segona edició dels debats sobre el futur del llibre, el filòsof Roberto Casati es qüestionarà la dependència tecnològica dels nostres dies des del punt de vista de la literatura. La seva conferència anirà seguida d’un debat sobre la vigència del llibre en paper amb els escriptors Jordi Puntí i Sílvia Soler.

Vivim envoltats de tecnologia, enganxats als telèfons i les tauletes per navegar en un mar de dades i informació, però cada dia som menys capaços de llegir d'una manera atenta, sostinguda i concentrada. Aquesta és la tesi del filòsof Roberto Casati, que, a Elogio del papel (Ariel, 2015), defensa que la tecnologia no sigui obligatòria, i ho fa convertint el llibre en paper en l'emblema d'aquesta resistència. Contra els qui pronostiquen l'extinció de la literatura impresa, Casati defensa que el llibre en paper no desapareixerà mai, perquè és el format que permet la lectura més immersiva, sense les distraccions constants a què ens sotmet la tecnologia. Sabrem fer conviure els avantatges obvis del progrés tecnològic amb les virtuts insubstituïbles del llibre en paper?

Els escriptors Jordi Puntí i Sílvia Soler clouran la jornada sobre el futur del llibre, coorganitzada pel CCCB i el Grup 62, amb una conversa sobre la vigència de la lectura en paper.

Dia 10 de juliol Programa
18.30 h - Conferència de Roberto Casati
Presentat per Josep Ramoneda, president del Grup 62

19.30 h – Conversa entre Jordi Puntí i Sílvia Soler
Moderats per Vicenç Villatoro, director del CCCB
 
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Montalegre, 5 Barcelona


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2