Diumenge, 14 d'abril de 2024Castellano  


L'ACEC dedica les IX Jornades Poètiques a Joan Maragall
31/7/2009Retrat de Joan Maragall l'any 1890 (Foto:Biblioteca de Catalunya)
 
El gran poeta Joan Maragall serà el protagonista de les IX Jornades Poètiques que l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya organitza els dies 5, 6 i 7 d’octubre, a la Sala d’Actes del Museu Picasso de Barcelona (carrer Montcada 15-23). L’ACEC s’avança amb aquest homenatge a les activitats que se celebraran a tota Catalunya durant el 2010 i el 2011 per a commemorar el 150 aniversari del seu naixement i el centenari de la seva mort. L’Associació aposta un any més per la qualitat de les conferències i les intervencions, mantenint l’alt nivell d’aquesta cita anual, que s’ha consolidat com a un dels actes culturals més rellevants de la ciutat.

“El que ens interessa tractar especialment en aquesta edició és la vessant de Maragall en contacte amb la cultura espanyola”, explica Miquel de Palol, vicepresident de l’ACEC i coordinador de les jornades. I és que l’autor, no només té una obra important en premsa escrita en castellà, sinó que va mantenir una estreta relació amb alguns intel·lectuals castellans, especialment amb Unamuno. Palol creu que “vista la situació actual del país i les crisis i conflictes, no només en el sentit negatiu, entre les dues cultures, la figura de Maragall vista després de cent anys pot ser molt interessant”. Les sessions es diferencien en tres grans blocs: La vigència de Joan Maragall, Maragall i els seus amics i Maragall i Unamuno.

Grans conferències per a un gran poeta
“Correspondència Maragall-Unamuno” és el títol de la conferència que oferirà –dilluns 5 d’octubre– el poeta granadí Antonio Jiménez-Millán, mentre que Pere Maragall, nét de l’autor d’El cant de la senyera o La vaca cega, parlarà –dimarts 6– de “Joan Maragall i la paraula poètica”, i el catedràtic de literatura Adolfo Sotelo ho farà –dimecres 7– sobre “Joan Maragall i les lletres espanyoles”. Teresa Colom, Anna Maluquer i Núria Martínez llegiran versos del poeta barceloní.

La cita també inclourà la taula rodona “Els poetes de la contracultura”, amb la participació de David Castillo, Pau Riba i Joan Vinuesa. Com cada any, les Jornades es clouran amb un recital poètic, en aquest cas a càrrec de Marta Binetti, Marga Clark, Laura Frucella, José Florencio Martínez, Pura Salceda, Oriol Sàbat i Carlos Vitale

Les Jornades Poètiques estan organitzades per l’ACEC, patrocinades per CEDRO, i reben la col·laboració de l’Institut de les Lletres Catalanes i el Museu Picasso. La comissió coordinadora està formada per David Castillo, José María Micó i Miquel de Palol.


Programa IX Jornades Poètiques de l’ACECDilluns, 5 d’octubre

Vigència de Joan Maragall

19 h. Inauguració
19.05 h. Conferència inaugural: Joan Margarit

19.30 h. Conferència d’Antonio Jiménez-Millán: “Correspondencia Maragall-Unamuno”

20 h. Lectura de poemes de Joan Maragall a càrrec d’
Teresa Colom
Anna Maluquer
Núria Martínez


Presentació: Miquel de Palol


Dimarts, 6 d’octubre

Maragall i els seus amics

19 h. Conferència de Pere Maragall: “La poesia tot just ha començat. Joan Maragall i la paraula poètica”

Presentació de David Castillo

19.45 h. Taula Rodona “Els poetes de la contracultura”, amb la participació de
David Castillo
Pau Riba
Joan Vinuesa

Presentació de Miquel de Palol


Dimecres, 7 d’octubre

Maragall i Unamuno

19 h. Conferència d’Adolfo Sotelo: “Joan Maragall i les lletres espanyoles”

Presentació de José María Micó

19.45 h. Lectura de poemes: Laura Frucella, Marga Clark, Laura Frucella, José Florencio Martínez, Pura Salceda, Oriol Sàbat i Carlos Vitale.

Presentació de José Maria Micó


Descarregueu-vos el programa en PDF   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2