Dissabte, 20 d'abril de 2024Castellano  


L'ACEC convoca el XXI Premi de Traducció Ángel Crespo
acec15/5/2018(Foto:)
 

XXI Premi de Traducció Ángel Crespo

El Premi de Traducció Ángel Crespo, convocat per l'ACEC (Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya), CEDRO (Centre Español de Derechos Reprográficos)  i el Gremi d’Editors de Catalunya, arriba a la seva XXI edició. El guardó, que ret homenatge a la figura del gran traductor, poeta i humanista Ángel Crespo (Ciudad Real, 1926 – Barcelona, 1995), està reconegut com un dels certàmens més prestigiosos del món de la traducció a Espanya per l'alt nivell de les obres candidates de cada any.

En la present convocatòria, podrà optar a aquest premi tota traducció al castellà d'una obra literària (poesia, narrativa, teatre o assaig) publicada per primera vegada, entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2017. La llengua de partida de la traducció podrà ser qualsevol de Comunitat Europea, a més del rus. El termini de presentació per a la present convocatòria finalitzarà el 15 d'octubre de 2018, i la resolució del jurat es farà pública durant la primera quinzena de desembre de 2018.

L'Any 2017, Carlos Fortea va ser el guanyador del Premi Ángel Crespo per la traducció de l'alemany de la obra Kafka, de Reiner Stach. 


BASES

1. Tots els anys s'atorgarà aquest premi a la traducció al castellà, no publicada amb anterioritat, d'una obra literària (poesia, narrativa, teatre o assaig) editada a Catalunya durant l'any anterior al de la convocatòria d'aquest.


2. Podrà optar tota traducció al castellà d'una obra literària (poesia, narrativa, teatre o assaig) publicada per primera vegada i editada a Catalunya, entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2017.


3. La llengua de partida de la traducció podrà ser qualsevol de les llengües de la Comunitat Europea a més del rus.


4. De les obres que optin al premi hauran de presentar-se dos exemplars, juntament amb l'original corresponent, dirigits al Secretari del Jurado del XXI Premi de Traducció Ángel Crespo en la Secretaria de l’ACEC, carrer Canuda, 6, 5a. planta, 08002 Barcelona. El termini de presentació per a la present convocatòria finalitzarà el 15 d'octubre de 2018. Els dos exemplars de la traducció presentats no seran retornats i passaran a formar part de la biblioteca de l’ACEC.


5. El jurat estarà compost com a màxim per cinc membres, tres dels quals han de ser professors pertanyents a la Facultat de Traducció d'una de les següents universitats: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra o Universitat de Vic. Un membre del jurat actuarà com a secretari per coordinar les votacions i proclamar el veredicte. El jurat estarà facultat per efectuar consultes a quants especialistes consideri necessaris.


6. La resolució del jurat es farà pública durant la primera setmana del mes de desembre de 2018.


7. La dotació del XXI  Premi de Traducció Ángel Crespo és de 3.000 euros.

                                                                                                                       

Barcelona,  maig de 2018


    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2