Dimecres, 29 de maig de 2024Castellano  


Lliurament del IX Premi José Luis Giménez-Frontín a Ricardo San Vicente
acec21/11/2018(Foto:)
 

L'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC) va instituir el Premi José Luis Giménez-Frontín l'any 2010 per retre homenatge i mantenir viu l'esperit de l'obra de qui va ser fundador, president i secretari general de l'entitat, i una de les figures intel·lectuals més importants de la Catalunya actual. El guardó, de caràcter honorífic, distingeix a una figura del món de les lletres que hagi destacat per haver contribuït a l’apropament entre cultures.  Els membres de la Junta Directiva de l’ACEC, van decidir buscar la manera de retre-li homenatge i, unanimament, van destacar com a aspecte més representatiu d'una obra polièdrica com la seva –Giménez-Frontín era poeta, narrador, assagista, articulista i gestor cultural– la disposició al diàleg que impregna tota la seva producció i caracteritza la seva trajectòria intel·lectual i humana, i ho converteix així en un referent a l'hora de trobar punts de contacte i vies d'aproximació. 


José Luis Giménez-Frontín (Barcelona, 1943 - 2008). Poeta, narrador, assagista, traductor i crític literari. En 1981 i 1991 va guanyar el Premi Ciutat de Barcelona de Literatura en llengua castellana amb el poemari Les voces de Laye i la novel·la Señorear la terra, respectivament, i en 2006 va obtenir el Premi Esquío de Poesia per Réquiem de las esferas. Va ser lector a les Universitats d'Oxford i Bristol i, durant gairebé quinze anys, director de la Fundació Caixa Catalunya. Havia estat vicepresident del Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO), cofundador, president i secretari general de l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC) i membre de l'Associació Internacional i l’Associació Catalana de Crítics d'Art. La seva trajectòria cultural li va valer la condecoració de Chevalier de l'Ordre National du Mérite.Dia 27 de novembre a les 19,30 hores
Lliurament del IX Premi José Luis Giménez-Frontín a Ricardo San Vicente
Presentació de David Castillo
Glosa a càrrec de Judit Díaz Barneda
Aula Verdaguer - Entrada de Carruatges Ateneu Barcelonès
C/. Canuda, 6 de Barcelona

Ricard San Vicente
. Moscou 1948. Fill de pares bascos exiliats a la Unió Soviètica.  Gràcies a les amnisties de finals dels anys cinquanta, la família va tornar a Barcelona, on el Ricard ha estat un puntal en el departament d’eslaves de la UB. Mestre inoblidable i introductor de noves veus i de clàssics, el passat 30 de maig el Departament de Llengües i Literatures Modernes li va preparar una classe final sorpresa, tot i que ell, sortosament, continuarà vinculat uns anys a la universitat, on ha desplegat successors i ha fet escola. En l’acte, el veterà professor va llegir el conte Sentència del seu admirat Xalàmov. El mestre ha estat un militant de l’alta literatura russa, un home imprescindible per al diàleg i també un referent literari. No el perdem!   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2