Dissabte, 20 d'abril de 2024Castellano  


Assemblea General Ordinària de l'ACEC, dia 13 de març a les 19,00 hores
acec5/3/2019(Foto:)
 

En la seva reunió del passat dia 23 de gener, la Junta directiva de l’ACEC va adoptar, entre altres, els següents acords: 

Convocar l'Assemblea General Ordinària anual de l'entitat per al proper 13 de març de 2019, a les 19 hores, a l'Aula Maria Mercè Marçal, 5ª planta de l’Ateneu Barcelonès i a les 19,30 h. en segona convocatòria, d'acord al següent 


                                        Ordre del Dia 


l.- Lectura i aprovació, si escau, de l'Acta de l'Assemblea anterior 

2.- Informe del President 

3.- Presentació i aprovació, si escau, de comptes econòmics de l'exercici 2018 

4.- Presentació dels Pressupostos i aprovació, si escau, de l'exercici 2019 

5.- Proposta de pròrroga de mandat per dos anys dels membres de la Junta que vencen aquest any 2019 

6.- Ratificació de tres nous membres de la Junta Directiva 


                                                                                                                                                      
 

Informe del president

Les activitats del 2018 han marcat la línia d’actuació que mantindrà l’Associació Col.legial durant els pròxims anys. D’una banda han servit per obrir vies de diàleg, com ‘La gran convivència.  La literatura en català i en castellà a Catalunya’, en un temps en què el diàleg s’ha convertit en una abstracció. Per l’altra hem incidit en grans figures vinculades a la casa, com les jornades poètiques dedicades a Manuel Vázquez Montalbán o les dues sessions a Roberto Bolaño.

En els tres casos van aconseguir reunir un important nombre d’espectadors, vehicular de nou dins la nostra seu firmes com Eduardo Mendoza, Juan Antonio Masoliver, Carlos Zanón, Josep Maria Pou, A.G. Porta, Bruno Montané, Sergio Vila Sanjuan,  Mª Àngels Cabré i el malaguanyat Claudio López de Lamadrid, i sobretot aconseguir una visibilitat a la premsa que havíem perdut totalment. També, l’equip vinculat a la junta i els col.laboradors més pròxims han presentat infinitat de projectes, que són la base per finançar l’associació i poder tirar endavant projectes d’interès.

 
Un altre dels encerts ha estat aconseguir una simbiosi amb la revista Librújula --l’antiga Qué Leer--, que s’han ubicat a les nostres oficines de l’Ateneu. Al costat dels premis Ángel Crespo i Giménez Frontín, l’ACEC ha promogut interessants fòrums de traducció com ‘Les manyes del torsimany’ i infinitat d’actes petits que demostren la vitalitat dels nostres escriptors.

Crec que s’ha aconseguit l’objectiu de millorar la imatge de l’entitat, assolir més participació dels associats i no mantenir-nos com una associació exclusivament dedicada a qüestions pràctiques i domèstiques. De cara a l’any que ve tenim reptes que es traduiran en la projecció a Catalunya i fora. També la necessitat de fer més sòlida la nostra associació, reforçar-la, donar-li contingut i mantenir la quantitat d’altes que estem aconseguint, moltes d’escriptors de prestigi.  

David Castillo
Presdident
Barcelona, febrer de 2019
 
                                    


 


                                                                                                                                                                                                       
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2