Diumenge, 14 d'abril de 2024Castellano  


Autors en ruta: literatura de viatges
11/2/2010Libros publicados por Jordi Esteva y Gabi Martínez (Foto:)
 
L’ACEC organitza el proper 23 de febrer, a les 19 hores, la taula rodona “Autors en ruta: literatura de viatges”, que comptarà amb la participació de dos dels autor més destacats d’aquest gènere: Gabi Martínez i Jordi Esteva.

“Volem donar a conèixer un gènere literari que no té el ressò d’altres gèneres”, diu José Luis Espina, organitzador de l’activitat, en explicar l’objectiu que el va moure a plantejar aquesta taula rodona. Però, segons Espina, el més interessant és “la visió concreta que els dos autors convidats tenen de la literatura de viatges”, ja que tant Gabi Martínez com Jordi Esteva són “dos representants generacionals significatius i dos viatgers amb una concepció singular d’aquesta fórmula narrativa”. Espina puntualitza que en la literatura de viatges l’autor “no reflecteix des d’un punt de vista escèptic el paisatge que troba en els seus viatges, sinó que conjunta la seva experiència personal amb l’experiència d’aquests viatges”. Es tracta doncs, segons Espina, d’una aportació en línia amb l’anomenat periodisme narratiu, molt present en els llibres dels dos convidats.

Jordi Esteva és un periodista, fotògraf i escriptor apassionat de les cultures orientals i africanes, a les quals ha dedicat tots els seus llibres: Fortalezas de barro en el sur de Marruecos; Mil y una voces; Viaje al país de las almas; Los oasis de Egipto; i Los Árabes del Mar. Tras la estela de Simbad: de los puertos de Arabia a la isla de Zanzíbar, la seva última novel·la.

Gabi Martínez està considerat un dels més destacats impulsors del gènere de llibres de viatges i un dels referents del nou periodisme literari, amb obres com Diablo de Timanfaya, Una España inesperada, Sudd i Los mares de Wang, aquest últim, publicat el 2008, narra el viatge que va fer per la costa xinesa amb el seu traductor.

Cartell en PDF.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2