Divendres, 19 de juliol de 2024Castellano  


‘’Els anys sense excusa’’ homenatge a Carlos Barral (Barcelona 1928-1989)
acec16/11/2022(Foto:)
 
Dies 12 i 13 de desembre a les 19,00 hores

 ‘’Els anys sense excusa’’ homenatge a Carlos Barral (Barcelona 1928-1989)

Proposem dos jornades dedicades al poeta, editor, memorialista i polític socialista Carlos Barral Agesta, mort als 62 anys després d’una vida mítica, recreada als seus dietaris i poemes.  
 


Dia 12 a les 18,30 hores

Presentació de les jornades a càrrec de David Castillo,  president de l'ACEC 
 

Conferència inaugural Carme Riera: Barral, poeta.


Malcolm Otero Barral: Carlos Barral, poeta vocacional, editor por casualidad.


Sergio Vila-Sanjuán. El Barral editor y sus herederos. 


Dia 13 a les 19,00 hores


Xavier Soler: Mars i barcos de Carlos Barral.


Pilar Beltran: El dia a dia d’un editor escriptor. Els dietaris de Barral.


Cloenda de Luis Goytisolo, premi Biblioteca Breve 1958, recordarà al jove  Barral 


Lectura de fragments de l'obra de  Barral a càrrec d'Elvira Huelves.

Aula Josep Maria de Sagarra 4a. planta de l'Ateneu Barcelonès, carrer Canuda 6 de BarcelonaCanalsCarlos Barral.  Escriptor i editor.  Com a poeta, la seva és, al costat de la de Jaime Gil de Biedma i José Agustín Goytisolo, una de les figures centrals de la Generació del 50. Va néixer en el si d'una família de la burgesia catalana  acomodada, i després de concloure els seus estudis de dret va ingressar en l'entramat d'una indústria patriarcal dedicada a les arts gràfiques on va formar, amb la col.laboració del filòleg català Joan Petit, una petita editorial per la qual inicialment ningú apostava. De 1950 a 1969, Barral va donar forma a diferents col.leccions, dedicades unes a la difusió de la creació literària i humanística en diverses llengües. Va crear el premi Biblioteca Breve, que va donar a conèixer a escriptors com Mario Vargas Llosa i Guillermo Cabrera Infante, i, en col.laboració amb dotze editors europeus, el Prix International de Littérature i el Prix Formentor, atorgats tots dos entre 1960 i 1967.  Després de la mort en un accident del seu soci Víctor Seix, Barral va constatar serioses divergències amb els nous directius de l'editorial, els qui li van aconsellar prosseguir el seu camí en solitari. A partir de 1969 va  fundar Barral Editors i va crear el premi Barral de Novel.la.


Paral.lelament a aquesta labor,  Barral va desenvolupar els seus treballs de poeta i memorialista en llibres de molt acusat estil, el tema del qual no és un altre que el de la indagació detallada en l'experiència personal.  Pertanyent al grup barceloní sorgit entorn de la revista Laye (en el qual van intervenir també Jaime Gil de Biedma, els germans Goytisolo, Alfonso Costafreda, el poeta Gabriel Ferrater i el filòsof Manuel Sacristán, entre altres), la seva poesia sorgeix a partir de motius de la seva experiència biogràfica i civil.
Foto: Colita


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2