Diumenge, 14 d'abril de 2024Castellano  


L'Audiència Nacional declara nul·la l'Ordre que regula el cànon digital
24/3/2011


L’Audiència Nacional ha declarat nul·la, per un defecte de forma i tràmit administratiu, l’Ordre Ministerial de 2008 que estableix les tarifes, els equips i els suports als quals s’aplica el cànon digital, abonat pels fabricants i importadors d’aquests dispositius. Amb aquesta decisió, segons informa CEDRO, l’Audiència Nacional no qüestiona la legalitat de la còpia privada, sinó el procediment tècnic seguit en la seva tramitació per l’Administració.

Després d’aquesta resolució de nul·litat del reglament actual, per un defecte de forma i tràmit, torna a estar vigent la normativa anterior aprovada l’any 2006 ((Disposició Transitòria Única de l‘actual Llei de Propietat Intel·lectual). L’ordre ministerial de 2008 va actualitzar la compensació per als titulars de drets de propietat intel·lectual per la còpia d’ús privat de les seves obres, adaptant-la a l’evolució tecnològica d’aquell moment.

CEDRO està estudiant jurídicamente les sentències a través de les quals s'ha arribat a aquesta resolució, que es poden recórrer, i les seves possibles conseqüències per als drets dels autor i els editors que representa.

Més informació:

¿Y ahora qué pasa con el canon digital? (La Vanguardia)

La justicia anula las tarifas del canon digital (El País)

Rafael Sánchez: 'Los creadores necesitan y deben seguir cobrando una compensación' (El Mundo)

Sinde sostiene que el canon sigue vigente, pero con la norma anterior a la sentencia (Abc)

Vuelven a estar vigentes las tarifas del canon de 2006 (Público)

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2