Dissabte, 13 d'abril de 2024



Castellano  


José Manuel Blecua, Premi Atlàntida 2011
15/12/2011



José Manuel Blecua, al mig, premi Atlàntida (Foto:Oriol Duran)
 
El director de la Real Acadèmia Espanyola (RAE), José Manuel Blecua, va rebre el Premi Atlàntida 2011, concedit pel Gremi d’Editors de Catalunya, el passat dimarts 13 de desembre, en el marc de la Nit de l’Edició. 

El guardó distingeix la contribució al foment de la lectura i al món del llibre d’una personalitat de reconegut prestigi, a més del seu compromís en la defensa del valor de la cultura i de la propietat intel·lectual. El president de la Generalitat, Artur Mas, va presidir l’acte de lliurament, en el marc de la Nit de l’Edició, que s'ha convertit en un punt de trobada anual de totes les persones vinculades al món del llibre. El Gremi d'Editors també va fer un reconeixement especial a l'editorial Seix Barral amb motiu del seu centenari, a l'editorial Vicens Vives pel seu cinquantenari i a les editorials AG, Panini i Ediciones B pel seu 25è aniversari.

Des de la primera convocatòria, el 1986, el Premi Atlàntida ha recaigut en personalitats com Jordi Pujol, Joan Antoni Samaranch, Vaclav Havel, Simone Veil, Camilo José Cela, Jacques Santer, Luis García Berlanga o la infanta Cristina. El jurat del Premi Atlàntida, que consta de 16 membres, estava integrat aquest any per Xavier Mallafré, president del Gremi d'Editors i del jurat, així com per editors com Jorge Herralde, Jaume Vallcorba, Beatriz de Moura, Claudio López, Daniel Fernández o Jeroni Boixareu, i alguns periodistes.


La informació a la premsa:

José Manuel Blecua: "La piratería es un peligro muy importante para la industria editorial" (El Periódico)

El hombre que sabía de libros viejos. (El País)

"En ningún sitio se habla el mejor español del mundo" (El País)

El director de la RAE, José Manuel Blecua, recibe el Premio Atlántida 2011 (ABC)


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2