Diumenge, 14 d'abril de 2024Castellano  


Els espanyols van llegir una mitjana de 10,3 llibres el 2011
13/2/2012(Foto:)
 
El 61’4% dels espanyols es declara lector de llibres en el Baròmetre d’Hàbits de Lectura i Compra de Llibres de 2011, publicat per la Federació de Gremis d’Editors d’Espanya (FGEE), i la mitjana de llibres llegits s’incrementa fins als 10,3. D’aquest informe també destaca que el 6,8 per cent dels espanyols més grans de 14 anys va llegir l’any passat llibres electrònics, sobretot a través de l’ordinador, i el 73% d’aquest tipus de llibres es van baixar gratuïtament d’Internet.

La FGEE fa el següent resum de l’informe:

- S’incrementa fins al 57,9% el percentatge de població d’Espanya més gran de 14 anys que llegeix en el seu temps lliure. Fins al 28,6% dels espanyols llegeix tots o gairebé tots els dies.

- La mitjana de llibres llegits el 2011 s’incrementa fins als 10,3 llibres respecte als 9,8 de 2010.

- El perfil de lector a Espanya continua sent el d’una dona, amb estudis universitaris, jove i urbana que prefereix la novel·la, llegeix en castellà i ho fa per entretenir-se.

- Madrid contiua sent la comunitat amb l’índex més gran de lectors, seguida del País Basc i Cantàbria. Entre les menys lectores se situen Castella-La Manxa, Andalusia i Extremadura.

- El nombre de lectors d’ebooks arriba al 6,8% dels espanyols més grans de 14 anys i al 8% dels lectors entre 10 i 13 anys.

- S’incrementa el nombre de persones amb eReader un 129% respecte al 2010. El 3,9% de la població té un lector digital.

- El 73,1% dels entrevistats van dir que van aconseguir ebooks a través de descàrregues gratuïtes d’Internet, només el 36’9% dels entrevistats van afirmar que havien pagat per a descarregar-se un ebook.

- El 82,9% dels nens entre 10 i 13 anys llegeix llibres en el seu temps lliure, i el 75,1% d’ells ho fa diàriament o setmanalment, un percentatge que disminueix 0,4 punts.

- Les biblioteques catalanes i murcianes reben la millor valoració dels seus usuaris. La nota mitjana de les biblioteques d’Espanya és de notable alt.

- El tiempo entre costuras, de María Dueñas és el llibre més llegit el 2011, mentre que la saga Canción de Hielo y Fuego, de George R.R. Martin, ha estat la més comprada. En literatura infantil i juvenil, El niño con el pijama de rayas, de John Boyne, i les sagues Harry Potter, de J.K.Rowling, i Crepúsculo, d’Stephenie Meyer, apareixen entre els més llegits.

- Gerónimo Stilton i El Diario de Greg són els llibres més llegits entre els nens de 10 i 13 anys.

Més informació.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2