Dissabte, 13 d'abril de 2024Castellano  


Presentació del llibre de J.V. Foix, 'Cada poeta és ell'
19/4/2012Portada del llibre (Foto:ACEC)
 
La Fundació J.V. Foix va presentara a l'ACEC el llibre Cada poeta és ell, selecció bilingüe en català i castellà de poemes i proses de J.V. Foix, que són recitats per l'autor en el CD que acompanya el llibre, penúltim d'una sèrie recopilatòria de textos amb gravacions de la veu del propi poeta, que es tancarà amb l'edició d'un altre títol més al desembre, al Nadal del 2012, com va explicar Margarida Trias, presentadora de l'acte. Ramon Salvo Torres, que ha tingut cura de l'edició del llibre, va fer una introducció al món literari de J.V. Foix, i després va llegir uns sonets inèdits del poeta publicats al llibre.

José Corredor-Matheos i Enrique Badosa van llegir alguns dels sonets originals i la traducció corresponent, escollits de la seva extensa obra com a traductors de la poesia de Foix, i Albert Tugues va llegir la seva traducció de dos poemes en prosa del llibre KRTU. Cal destacar la lectura emocionada de Badosa, així com la de Corredor-Matheos, els dos coneixedors en profunditat de l'obra poètica de J.V. Foix.

Finalment, Margarida Trias va llegir la prosa poètica Salvador Dalí, que Foix va dedicar a una exposició del pintor a les Galeries Dalmau. Durant l'acte, es va parlar també sobre problemes d'art mètric i sobre la necessitat i utilitat de la traducció per conèixer altres cultures i les seves obres literàries, tot i les dificultats tècniques que suposa traduir poetes com Foix, d'una gran riquesa i complexitat lingüística.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2