Diumenge, 14 d'abril de 2024Castellano  


Autors de l’ACEC representaran Barcelona al Saló del Llibre de París
28/2/2013(Foto: HM)
 

Barcelona és la ciutat convidada al Saló del Llibre de París, que se celebra a la capital francesa entre el 22 i el 25 de març. La fira, una de les cites literàries i editorials que atreu major nombre de públic d’Europa, constitueix un dels millors aparadors de les lletres en l’actualitat cultural francesa. Una vintena d’autors barcelonins han estat convidats al Saló, entre els quals hi ha cinc socis de l’ACEC.

Miquel de Palol, Carme Riera, Eduardo Mendoza, Javier Cercas i Berta Marsé intervindran en diferents activitats del Saló del Llibre. Formen part de la llista de convidats per l’organització i l’Institut Ramon Llull, organisme que participa en la coordinació de la cita. El programa d’actes de la presència de les lletres de Barcelona a París s’anunciarà la propera setmana, si bé ja es coneix que es retrà homenatge a figures com Joanot Martorell (nascut ara fa 600 anys, segons diversos estudis), Josep Pla, Mercè Rodoreda, Manolo Vázquez Montalbán i Maria-Mercè Marçal.

Els cinc autors socis de l’ACEC compartiran presència amb 15 escriptors més –de gèneres i tendències diferents– vinculats directament a la ciutat: Jaume Cabré, Francesc Serés, Sergi Pàmies, Marc Pastor, Imma Monsó, Sebastià Alzamora, Jordi Puntí, Salvador Macip, Mercè Ibarz, Maite Carranza, Gabriel Janer Manila, Juan Goytisolo, Albert Sánchez Piñol, Alicia Giménez-Bartlett i Javier Calvo. La nòmina inclou autors tant en llengua catalana com castellana. A més, hi haurà també il·lustradors –un perfil que en l’univers cultural francès adquireix condició literària–, com Arnal Ballester, Jordi Bernet, Miguel Gallardo i Rubén Pellejero.

El Saló del Llibre de París és un gran esdeveniment del món de les lletres a la capital francesa. Prop de 200.000 persones visiten la fira, instal·lada al pavelló Paris Porte de Versailles, on públic i autors mantenen un contacte viu i directe, a través d’actes participatius de fomat divers, signatures de llibres i entrevistes en la llarga llista de mitjans de comunicació francesos amb seu al recinte. Editorials, organismes i mitjans duen a terme una intensa programació durant els quatre dies del certamen, en els quals els autors són el centre d’atenció.

Aquesta és la tercera projecció significativa de la cultura catalana en una fira internacional, després de les experiències de Gudalajara (Mèxic), el 2004, i Frankfurt, el 2007. L’Institut Ramon Llull s’ha marcat quatre grans objectius: presentar al gran públic la literatura feta a Barcelona; donar suport a les editorials franceses que publiquen autors catalans, per tal d’incrementar la visibilitat dels escriptors i difondre les seves obres; promoure la projecció cultural de Barcelona i revindicar-ne la seva capitalitat literària i editorial. L’organització ha presentat Barcelona com “la ciutat dels prodigis”, en clara referència a la novel·la de Mendoza.

Barcelona compartirà protagonisme amb Rumania, que és el país convidat al Saló. Aquesta és la tercera ocasió que la fira parisenca té una ciutat convidada, després que ho hagin estat Buenos Aires (2011) i Moscou (2012).

Més informació   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2