Dimecres, 29 de maig de 2024Castellano  


CEDRO impugna el reial decret que regula la còpia privada
6/3/2013(Foto: HM)
 

El Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) ha impugnat davant el Tribunal Suprem el reial decret que regula la còpia privada a l’Estat espanyol. Aquesta llei estableix, entre altres coses, de quina manera s’ha de compensar el cànon per còpia privada a través dels pressupostos generals aprovats pel govern central. El nou sistema, aprovat pel govern central el desembre passat, suposa una reducció del 95% dels ingressos en concepte de drets d’autor administrats per les entitats de gestió com CEDRO.
 
El rebuig de CEDRO es deu a què aquest sistema supedita la quantificació d’aquesta compensació als límits pressupostaris establerts per a cada exercici i, a més, no té en compte els danys reals que pateixen els titulars dels drets d’autor per les còpies privades que es fan de les seves obres. Precisament, aquests danys són el criteri pel qual autors i editors han de ser compensats, tal com indica la Directiva 29/2001 i com va refrendar, el passat mes de gener, el mediador europeu António Vitorino.
 
La impugnació de CEDRO és una de les múltiples accions que la societat gestora de drets d’autor ha iniciat per aconseguir una compensació més justa per als autors i editors de l’Estat. La seva intenció és que el govern central faci marxe enrere i derogui el sistema de compensació actual.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2