Divendres, 30 d'octubre de 2020Castellano  


Presentació del llibre ''Romance de Melisenda'', d'Antonio Tello
acec16/7/2017(Foto:)
 

Dia 18 de juliol a les 19,30 hores
Presentació del llibre: Romance de Melisenda, d'Antonio Tello (Argentina)
Amb: Ramón García Mateos i  Amàlia Sanchís.
Casa Amèrica Catalunya
Còrsega, 299
Barcelona


L'escriptor argentí Antonio Tello presenta la seva novel·la Romance de Melisenda (in-VERSO, 2017), una història d'amor entre una princesa cristiana i Ahmed, un músic àrab. Acompanyen l'autor el poeta Ramón García Mateos i l'editora Amàlia Sanchís.

Romance de Melisenda s'inspira en el romanç homònim recollit per Miguel de Cervantes a El Quixot. Així, Tello narra mitjançant un jove poeta asturià, Alifonso, les intrigues i lluites entre cristians i musulmans pel domini territorial i espiritual d'Europa, en les albors de l'imperi carolingi, amb episodis com el rapte de Melisenda pel taifa de Saragossa, la invasió d'Hispània i la destrucció d'Iruña per Carlemany i el posterior desastre de Roncesvalles.

A manera de contrapunt a aquestes tensions històriques hi ha la lectura que la pròpia Melisenda fa del seu tràgic destí en l'entretemps entre la vida i la mort.

Nascut a Villa Dolores (Còrdova, Argentina) el 1945, Antonio Tello, poeta, narrador i periodista, és considerat un dels autors més significatius de la literatura argentina de l'exili, dotat d'una escriptura poètica que busseja en el més profund de la condició humana.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2