Català - Castellano
DARSE DE ALTA


Anna Manso Munné és  guionista i escriptora de literatura infantil i juvenil catalana. Va néixer a Barcelona l'any 1969.  És la sisena de set germans i mare de tres fills. Va estudiar Imatge i so a l'Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona (EMAV) en l'especialitat de cinema (1991), producció de cinema al Centre Calassanç (1992), i cursa el Màster d'escriptura de guió cinematogràfic i de televisió de la UAB (1993). Des de l'any 1996 treballa com a guionista de programes infantils (Barri Sèsam, Club Super 3, Top ten Tomàtic, Les tres bessones i l'Enigma del Quixot, MIC, Una mà de contes), sèries (El joc de viure, Ambiciones, Mar de Fons, 700 euros una historia de amor, Zoo, Ventdelplà, El Cor de la Ciutat, L'un per l'altre, KMM, 39+1, Com si fos ahir (des del 2017) i programes d'entreteniment (Me lo dijo Pérez, De buena tinta, Museos con encanto, La Lloll a BTV, Cuina x Solters, La peor madre del mundo en Para todos la 2).

Com a escriptora ha publicat més de quaranta títols de literatura infantil i juvenil. Publica el seu primer llibre ,El Fittipaldi, l'any 2001 (Editorial Cruïlla. Col·lecció El Vaixell de Vapor). Ha guanyat el Premi Gran Angular de literatura juvenil de l'editorial Cruïlla l'any 2008 amb l'obra Canelons freds, i l'any 2016 amb l'obra Allò de l'avi. L'any 2016 guanya el premi Atrapallibres en la categoria de lectors de 9 anys amb el llibre Amics monstruosos (Animallibres).

Amb l'obra El llenguatge secret, publicada per Edebé, guanyà la modalitat de literatura infantil dels Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians, per seva qualitat literària, domini narratiu i valors positius.

Té obra publicada en català, castellà, coreà, polonès, anglès i portuguès (Brasil). També desenvolupa activitats d'animació lectora i de formació a docents.

És autora de l'obra obra de teatre infantil Perduts a la Viquipèdia, (Tzitània Teatre, Festival Grec 2013). Autora de la columna d'opinió, La pitjor mare del món que es va començar a publicar en format blog el maig del 2010 i que des del juliol del 2011 passà a publicar-se setmanalment al diari ARA, al suplement Criatures fins al juliol de 2022. El 2013 es publicaria un llibre amb el mateix nom, La pitjor mare del món, el manual (Columna edicions – Labutxaca 2013). I en castellà La peor madre del mundo. El manual (Arpa) i la versió en audiollibre narrat per la mateixa autora.

Col·labora en diferents mitjans de comunicació (televisió, ràdio i premsa). Participa en la tertúlia d'actualitat del programa Catalunya Migdia de Catalunya Ràdio, des de l'octubre del 2016 fins al 2020. Membre fundadora de la plataforma APE (Autors en Perill d'Extinció), de l'associació GAC (Guionistes Associats de Catalunya), l'associació Escrivim (Associació d'escriptores i escriptors de literatura) i de la plataforma #Onsonlesdones.

Premis literaris
Gran Angular - 2008 - Canelons freds
Gran Angular - 2016 - Allò de l'avi[7]
Atrapallibres - 2016 - Amics monstruosos
Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians – 2022 – El llenguatge secret[8]



Carrer de Canuda, 6. 5ª Planta
08002 Barcelona
Telf: 93 318 87 48 | Email info@acec.cat