Domingo, 14 de julio de  2024Català  


Homenatge a Carles Hac Mor
acec24/5/2016(Foto:chm)
 
Dia 7 de juny a les 20,30 
Homenatge a Carles Hac Mor
Amb: Antonio Clapés, Xavier García, Laia Martínez i López
 i Víctor Sunyol
Bikimel /piano i veu)
Marta Darder (acció i veu)
Miguel Àngel Marín Ribes (clarinet i vent)
Coordinació: Ester Xargay
Sala Llevant de la Biblioteca de Catalunya
Carrer de l'Hospital, 56 - Barcelona


Carles Hernández i Mor, més conegut pel seu nom artístic Carles Hac Mor (Lleida, 26 de novembre de 1940 - Sant Feliu de Guíxols, 27 de gener de 2016), fou un escriptor català.

Conreà gèneres d'invenció personal, com ara l'escalaborn, la paraparèmia i l'hiposeptimí. Del 1973 al 1975 practicà l'art conceptual amb el Grup de Treball. Durant els anys setanta i vuitanta cofundà les revistes d'art i poesia TecstualAmpit i L'avioneta, i n'impulsà d'altres. Col·laborà en realitzacions cinematogràfiques i en nombroses revistes, com també als diaris El País i Diari de Barcelona. Va obtenir el Premi Espais a la Crítica d'Art 1988 i el Premi Joan Fuster d'assaig de 1998 i va escriure centenars de textos per a catàlegs d'exposicions i practica "l'acció artística" (happening o performance).

De la diversitat de gèneres que practicava, ell comentava: "És una dispersió molt aparent. A més de poesia he escrit assaig, textos sobre artistes... ¿Però realment és assaig o crítica? O és poesia, o una mena de poesia teòrica. La meva dita novel·la La fi del món és més aviat una antinovel·la. Potser la gent que diu que jo no faig poesia tenen raó i és antipoesia. L'antipoesia també és poesia, tot i que tampoc s'ha d'institucionalitzar l'anti."

Organitza: AELC   
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2