Diumenge, 14 d'abril de 2024Castellano  


Cinc artistes rendeixen tribut a l'obra poètica i escultòrica d'Andrés Javier Villa
14/10/2013(Foto: Bibliocripta)
 

La Sala d’Exposicions de la Residència d’Investigadors acull fins al 20 d’octubre la mostra 5 visions de gravat per a un poeta. L’exposició és fruit d’una recopilació d’obres plàstiques que Luisa García-Muro, Paloma González, Concha Ibáñez, Anna Rabal i Carmen Riera han volgut dedicar al poeta, narrador, escultor i també gravador Andrés Javier Villa. 

Les cinc artistes s’han inspirat en aquells gravats i poemes de Villa que parlen sobre la lluna. A partir d’aquí, cadascuna d’elles ha desenvolupat la seva pròpia creació d'acord amb l'esperit i els trets formals de la seva obra. El resultat final són cinc visions de gravat diferents que compareixen, més enllà de la seva qualitat, l’evocació de l’obra de Villa i la seva particular creativitat literària i artística.

Xilè de naixement, Andrés Javier Villa va trobar a Catalunya el seu assentament definitiu, establint relacions entranyables amb diversos escriptors i artistes plàstics del país i adoptant també el català com a llengua pròpia. Aquesta exposició de tribut es pot visitar de dimecres a divendres (de 17h a 20h), dissabte (d’11h a 14h i de 17h a 20h) o diumenge (d’11h a 14h). La presentació es farà el dimarts 15 d'octubre, a partir de les 18.30h, al carrer Hospital, número 64, de Barcelona. L'acte constarà d'una conferència a càrrec del poeta i crític d'art, a més de soci de l'ACEC, José Corredor- Matheos.

La Residència d'Investigadors és un consorci públic creat l'any 1993 pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas i la Generalitat de Catalunya. Els seus dos objectius primordials són oferir un espai en el qual es puguin allotjar els professors i els investigadors durant les seves visites a Barcelona, i organitzar activitats científiques i culturals que fomentin la reflexió i el diàleg.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2