Dissabte, 20 d'abril de 2024Castellano  


Els nous poemaris de Concha García i Jesús Aguado arriben a les llibreries
A.T.24/1/2014(Foto:)
 

Els darrers poemaris de Concha García i Jesús Aguado ja són a les llibreries. El llibre de Concha García, El día anterior al momento de quererte (Calambur Editorial) va ser presentat per Virginia Trueba, professora de Literatura espanyola de la Universitat de Barcelona a la llibreria La Central. L'autora, després de llegir uns poemes, ja en el col·loqui posterior a la presentaicó va parlar sobre el desdoblament del subjecte poètic i la relació d’aquest, amb la seva pròpia consciència. Concha García formalitza cada poema com una acció poètica, i no només existencial, sinó també cívica i política. Una acció que qüesiona el sistema i les idees establertes, desartinculant-les, i construïnt noves formes del dir poètic. Una acció necessària i renovadament crítica amb el present històric. 


Per la seva banda, els poetes José Ángel Cilleruelo i Sergio Gaspar van presentar l'última antologia de poesia de Jesús Aguado, La insomne ​​(Fons de Cultura Econòmica ). Cilleruelo, antòleg del llibre , va destacar la necessitat de conèixer la  la vida del poeta, per tal de conèixer i apropar-nos millor al contingut dels poemes. I va aprofitar la ocasió per fer un magnífic recorregut per la vida i l'obra de Jesús Aguado: els seus inicis literaris a la Universitat, els seus viatges i versions de poetes devocionals de l'Índia, la seva vinguda a Barcelona, ​​etc . 


Per la seva banda, Sergio Gaspar, que va dir no fiar-se ja de la poesia, va recomanar llegir els llibres de Jesús Aguado, ja que es tracta “d’un poeta que encara té fe en la poesia i sap dir". Aguado  va parlar de la poètica del fugitiu i la poètica de l’insomne​​, ambdues presents als seus poemes. Després de llegir uns poemes dedicats a la seva filla (de pròxima publicació a Editorial Hiperión), en va llegir alguns de La insomne, ​​i va tancar la presentació amb la lectura del llarg poema que dóna títol a l'antologia.    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2