Dimarts, 23 de juliol de 2024Castellano  


Lliurament del XVII Premi de Traducció Ángel Crespo a Pepa Linares
acec15/12/2014(Foto:)
 

El passat 11 de desembre, en el marc de la 29 Nit de l’Edició, vetllada convocada i organitza pel Gremi d’Editors de Catalunya, se li va fer entrega  a Pepa Linares el XVII Premi de Traducció Ángel Crespo, per la seva traducció de l'italià de El partisano Johnny, de Beppe Fenoglio, editada per sajalín editors.

Beppe Fenoglio (Torí 1922-1963), va aconseguir l'èxit després de la seva prematura mort als quaranta anys. Mestre indiscutible del gènere breu i de la ficció partisana. Ávido lector de literatura en llengua anglesa –passió que va plasmar en la seva pròpia obra en repetides ocasions- El partisano Johnny va ser publicada pòstumament en 1968.

Pepa Linares es va dirigir als presents amb aquestes paraules:

Buenas noches, bona nit de l’edició a todos:
Volia dir-los breument que Beppe Fenoglio, que era un autor arriscat, es va arriscar més que mai en escriure, amb aquesta història del partisano que ell mateix va ser, una novel.la personal, original, única (no sé si dir una novel.la o una “nivola”, com li deia Unamuno a les seves); que editorial Sajalín, fidel a la seva línia de publicar només literatura d'una qualitat excel.lent, es va arriscar en traduir a l'espanyol una obra que només coneix dues versions: la francesa i l'anglesa, segurament per la seva dificultat; i que jo també em vaig arriscar, encara que sense molt mèrit, perquè era una perita en dolç per a una persona de l'ofici. Sembla que el resultat, el llibre, que és el que importa per sobre de tot, ha merescut la pena. Vostès, el jurat de l'ACEC i el Gremi, ho han premiat amb un guardó que porta el nom d'un traductor que tots els professionals respectem, i jo l'hi agraeixo de tot cor.

A més del Premi de Traducció Ángel Crespo es van lliurar els premis següents: Homenatge 25 anys: Combel Editoril, Lynx Promocions, Edicions Robinbook i Edicions Salamandra, els portaveus de les quals van rememorar les seves trajectòries.

La Cambra del Llibre va atorgar el Memorial Ferran Lara a l'emprenedoria en el sector editorial a l'editor Jan Marti, editor de Blackie Books, que va declarar la seva admiració pels seus autors, traductors, col·laboradors, llibreters i lectors.

El Premi Atlàntida, que distingeix a personalitats de prestigi que hagin destacat per la seva contribució al format de la lectura i el seu compromís en la defensa del valor de la lectura,  va ser para Joan Manuel Serrat cantautor.

Pepa Fernández va ser la conductora del acte que va tenir lloc a l'Aditori de La Pedrera.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2