Dissabte, 13 d'abril de 2024Castellano  


Arriba a Barcelona Movistar LITERNATURA, el primer festival de literatura i natura que tindrà lloc el 20 i 21 d´octubre al MUHBA Vil·la Joana - Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona
acec9/10/2018(Foto:)
 


Arriba a Barcelona Movistar LITERNATURA, el primer festival de literatura i natura que tindrà lloc el 20 i 21 d´octubre al MUHBA Vil·la Joana - Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona. El festival neix amb l´objectiu de donar visibilitat a una tendència editorial a l´alça, com és l´augment de publicacions de llibres sobre natura, i arriba com projecte a guanyador del Premi Movistar Artsy a l´emprenedoria cultural que convoca bianualment Artsy, la plataforma de mecenatge cultural impulsada per Movistar.


Movistar LITERNATURA celebrarà la natura a través de la literatura i serà un punt de trobada estructurat en presentacions literàries, converses i activitats a l´aire lliure per estrènyer el vincle entre les persones i la natura. Un dels principals focus del festival serà el públic familiar amb la idea de sembrar la llavor de la consciència, el respecte per la natura i el foment de la lectura.


L´entorn natural on s´ubica Vil·la Joana (Vallvidrera, Parc Natural de Collserola) i la seva musei¨tzacio´ vinculada a l´obra de Jacint Verdaguer (malalt, hi va morir el 10 de juny de 1902) so´n elements que sintonitzen amb el festival i el converteixen en el marc ideal per celebrar Movistar LITERNATURA. El festival aprofitarà l´entorn natural privilegiat per acollir-hi les experiències amb la natura i la calma de l´edifici serà el lloc òptim per les presentacions i les converses amb els autors, editors i ponents.


L´obertura del festival serà a càrrec del poeta Josep Pedrals, que s´encarregarà de conduir els primers assistents a través d´una passejada literària pel bosc des del Baixador de Vallvidrera fins al MUHBA Vil·la Joana - Casa Verdaguer de la Literatura de Barcelona.


El festival Movistar LITERNATURA és un nou hub de la literatura i la natura on posar en comú lectures i reflexions. Durant dos dies tindran lloc presentacions de destacats autors internacionals, converses entre agents del sector i ponents especialitzats, tallers, activitats i actuacions en viu per gaudir de la natura i retornar al vincle que hi tenim a través dels llibres.


Entre les primers confirmats destaca la presència de Philip Hoare autor de Leviatán o la ballena i El mar interior que presentarà al festival el seu proper llibre El alma del mar (pròxima publicació amb Ático de los libros) en forma de lectura il·lustrada per Vorja Sánchez i acompanyat de l´actor de doblatge i locutor Carles Pérez.


Per altra banda, dins el cicle de converses i reflexió, el comunicador ambiental i ornitòleg Antonio Sandoval Rey abordarà la primera pregunta d´aquesta primera edició, "Què és la literatura de natura?", i Gabi Martínez, destacat autor de narrativa de viatges, es preguntarà La natura és anti-sistema?, entre d´altres.

D´entre les activitats confirmades destaca el taller d´il·lustració d´animals i plantes que impartirà Joana Santamans per a persones de totes les edats que vulguin aprendre a dibuixar de la mà de l´autora del magnífic bestiari il·lustrat Vida (editat per Bridge).


El festival Movistar LITERNATURA ha creat una llibreria efímera dissenyada especialment per al festival, que s´instal·larà de forma orgànica al pati de Vil·la Joana amb la intenció de mimetitzar-se amb l´entorn natural. Aquesta instal·lació serà un punt on visibilitzar i posar a l´abast del públic l´actual oferta editorial i un punt de venda on trobar els textos contemporanis i recuperar els clàssics. La Central serà la prescriptora de la selecció editorial de la llibreria del festival.


 

Programa   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2