Diumenge, 14 d'abril de 2024Castellano  


CEDRO reprèn la concessió de la prestació extraordinària 2011
5/7/2011(Foto:)
 
CEDRO ha decidit reprendre la concessió de la prestació extraordinària 2011, que serveix per ajudar els socis autors en el finançament de materials, tractaments i serveis sociosanitaris.

Aquesta prestació forma mart de la funció social de CEDRO, finançada, tal i com estableix la llei, pel 20% del canon que abonen els fabricants i importadors dels dispositius que permeten fer còpies privades d’obres textuals. La Junta Directiva de l’Entitat va decidir el passat mes de desembre, com a mesura de cautela, suspendre temporalment aquest benefici a causa de la incertesa que es plantejava al voltant de la recaptació per de la compensació per còpia privada. Aquesta situació es va produir per la previsible modificació del sistema legal d’aquesta compensació després d’una sentència europea al respecte que qüestionava alguns aspectes del sistema espanyol.

La notícia de la possible modificació d’aquest sistema no ha afectat de manera dràstica l’abonament d’aquest cànon per part dels deutors, una possibilitat que va contemplar l’Entitat i que va dur a la Junta Directiva a suspendre temporalment aquesta prestació. Per aquest motiu, s’ha decidit oferir de nou aquesta prestació. Tot i així, davant els canvis previsibles d’aquest sistema i per la disminució de la recaptació produïda, el seu import serà inferior al d’ocasions anteriors.

Les condicions per a sol·licitar aquesta prestació són les següents:

-    La quantitat de la prestació és, com a màxim, de 300 euros per soci membre de l’Entitat amb anterioritat a l’1 de desembre de 2010.
-    Les factures han d’estar datades entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2011 i a nom del soci de l’Entitat.
-    El termini de recepció a CEDRO de la sol·licitud és des de l’1 de juliol de 2011 fins als 13 de gener de 2012.
-    Qualsevol sol·licitud que no compleixi tots els requisits lamentablement no es podrà atendre.
 
La informació sobre la Prestació Extraordinària 2011 es pot ampliar a la pàgina web de CEDRO, així com descarregar l’imprès de sol·licitud.

En el cas que es produeixi una modificació dels sistema vigent de còpia privada, CEDRO ho comunicarà als socis, així com les conseqüències que li pugui originar a la gestió col·lectiva dels seus drets de propietat intel·lectual.

Llegiu la notícia apareguda a La Vanguardia sobre la desparició del cànon per còpia privada.

El Gobierno da marcha atrás y decide anular el canon digital (La Vanguardia)


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2