Diumenge, 14 d'abril de 2024Castellano  


Antonio Gamoneda lliura el I Premi ‘Ángel González’ a Ambrosio Gallego
23/11/2011Antonio Gamoneda amb els guanyadors del certamen (Foto:Ambrosio Gallego)
 
El poeta Antonio Gamoneda, premi Cervantes 2066, va ser l’encarregat de lliurar, el passat 12 de novembre, els premis del primer certamen de poesia Ángel González, que organitza l’Ajuntament de Páramo del Sil, on el poeta va viure dos anys. El guanyador dels 3.000 euros del primer premi va ser el barceloní Ambrosio Gallego, soci de l’ACEC, que va presentar Otros fríos.

El poemari, segons el mateix Gallego, “és un llibre que parla dels problemes interiors i que connecta amb els valors del 15-M. És un llibre molt reivindicatiu”. D’altra banda, Vicente Martín, que va conèixer personalment Ángel González, va guanyar l’accèssit, dotat amb mil euros, amb Luz de invierno.

Antonio Gamoneda va recordar que tant ell com Ángel González van néixer a Oviedo i que la seva relació va sorgir a través del també asturià i lingüista Emilio Alarcos. “No hi havia una gran analogia entre la línia de l’Ángel i la meva, però tot i que em porta uns anys va haver-hi un moment en què jo el vaig veure com a mestre, però després vam seguir línies diferents”, va declarar el poeta “establert provincianament i molt a gust a Lleó”, en referència al recorregut d’Ángel González, que va viure a Estats Units o Madrid.

(Notícia publicada al Diario de León)


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2