Dissabte, 20 d'abril de 2024Castellano  


Els autors de l’ACEC dialogaran sobre la condició literària de Barcelona des de diferents perspectives
15/3/2013(Foto: IRL)
 

Els cinc autors socis de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC) que assistiran la setmana vinent al Saló del Llibre de París participaran en diferents taules rodones, presentacions i col·loquis literaris i tindran l’oportunitat de conversar amb els seus lectors. Miquel de Palol, Eduardo Mendoza, Carme Riera, Javier Cercas i Berta Marsé formen part de la vintena d’autors convidats per l’organització del Saló i l’Institut Ramon Llull dins els actes dedicats a Barcelona i la seva literatura.

Barcelona és la ciutat convidada al Saló del Llibre de París, una de les principals fires del món del llibre a nivell europeu, reuneix 500 estands i 1.200 editors i preveu rebre la visita de 200.000 assistents. Els 25 autors catalans que acompanyen la ciutat –sota l’eslogan Barcelona, ciutat dels prodigis– tindran un paper actiu en diferents trobades. La tria dels autors (en llengua catalana, castellana i il·lustradors) ha estat feta per la pròpia dinàmica del món editorial: es tracta d’escriptors que han publicat en francès en el darrer any. A més dels cinc membres de l’ACEC, seran a París Jaume Cabré, Francesc Serés, Sergi Pàmies, Marc Pastor, Imma Monsó, Sebastià Alzamora, Jordi Puntí, Salvador Macip, Mercè Ibarz, Maite Carranza, Gabriel Janer Manila, Juan Goytisolo, Albert Sánchez Piñol, Alicia Giménez-Bartlett, Javier Calvo, Arnal Ballester, Jordi Bernet, Miguel Gallardo i Rubén Pellejero; els quatre darrers en tant que il·lustradors.

Les taules rodones i col·loquis en els quals participaran els autors de l’ACEC tenen un nexe comú: abordar la condició literària de Barcelona des de diferents perspectives, gèneres i visions. Així, Eduardo Mendoza parlarà amb Alicia Giménez Bartlett i Marc Pastor sobre la Barcelona negra i abordarà la transformació de la ciutat amb Mathias Énard i Albert Sánchez Piñol; Miquel de Palol també intervindrà amb Sánchez Piñol i Jean-Marie Blas de Robles en un col·loqui sobre el fantàstic a la literatura, i amb Jonio González tractarà els vincles poètics entre Barcelona i Buenos Aires; Carme Riera compartirà taula amb Jaume Cabré i Énard per abordar l’art del conte; i el conte i el seu pas a la novel·la serà protagonista també en la xerrada de Berta Marsé amb Jordi Puntí i Philippe Ségur. Un dels actes centrals del programa és el que protagonitzarà Javier Cercas amb Josep Maria Castellet, Andrés Trapiello i Ramon Chao en què parlaran d’El Quadern gris, de Josep Pla, i com expressa “la diabòlica il·lusió de l’escriptura”.

L’estand dedicat a Barcelona tindrà un cafè, un punt d’informació turística i una llibreria, que posarà a la venda, sobretot, traduccions al francès d’autors catalans. Paral·lelament, editors, agents literaris i altres professionals realitzaran reunions i trobades en el marc del Saló. Barcelona compartirà protagonisme amb Rumania, que és el país convidat al Saló.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2