Viernes, 1 de marzo de  2024Català  


Feria del Libro Infantil y Juvenil de Bolonia 2017
acec25/3/2017(Foto:)
 
Amb el lema ‘Books in Catalan‘, el millor la literatura infantil i juvenil catalana es presentarà a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya (Bologna Children’s Book Fair), que s’inaugura avui i estarà oberta fins el 6 d’abril.  En total, hi seran presents 44 editorials (33 del Principat, 5 de les Illes, 4 del País Valencià i 2 d’Andorra) i prop de 120 il·lustradors del país. És la primera vegada que la prestigiosa fira internacional té per convidada d’honor una cultura sense un estat al darrere. 

Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull, que ha coordinat la presència a la fira, espera que aquesta participació a Bolonya faci fer un salt internacional a la literatura infantil i juvenil del nostre país. Forcano ho compara amb la presència catalana a Frankfurt, l’any 2007, que va significar un gran impuls per a la traducció de la  literatura catalana a les altres llengües. La potència creativa i editorial  de la literatura infantil i juvenil catalana és molt solvent i té una llarga trajectòria. Precisament, per a mostrar tota la seva riquesa s’han organitzat, a part l’estand central on hi haurà les editorials i institucions, dues exposicions on es podrà comprovar la qualitat i la diversitat de l’obra dels il·lustradors catalans.

Dues exposicions: ‘Vet aquí una vegada, un país’ i ‘Sharing a Future’
Per una banda, es podrà veure l’exposició  ‘Vet aquí una vegada… / C’era una volta…’,  dels il·lustradors joves i dels que tenen una trajectòria  ben consolidada. A la mostra hi haurà l’obra de Mercè Arànega, Arnal Ballester, Pilarín Bayès, Ignasi Blanch, Roser Capdevila, Joma, Lluïsa Jover, Montse Ginesta, Valentí Gubianas, Gusti, Mercè Llimona, Max, Fina Rifà, Francesc Rovira, Carme Solé Vendrell, Josep Antoni Tàssies i Montse Tobella.

Per una altra, amb el títol ‘Sharing a Future’, s’exposaran els treballs de quaranta-dos il·lustradors majoritàriament menors de quaranta anys.  L’exposició s’ha concebut com una gran llibreria que sigui també un espai de repòs al bell mig de la fira. Seguint la proposta de la comissària, hi ha quaranta-dues hamaques, cadascuna dedicada a un il·lustrador, que es distribueixen en tres àmbits: primers lectors, narrativa i àlbum il·lustrat. Aquestes teles allargades conviden el visitant a seure-hi i a aprofundir la lectura dels llibres proposats, que es podran trobar també a l’estand. A l’exposició, s’hi podrà veure l’obra de Marta Altés, Armand, Albert Arrayás, Albert Asensio, Màriam Ben-Arab, Aina Bestard, Pep Boatella, Rocio Bonilla, Mariona Cabassa, Roser Calafell, Mercè Canals, Zuzanna Celej, Agustín Comotto, Bernat Cormand, Luís Demano, Víctor Escandell, Àfrica Fanlo, Lluís Farré, Liliana Fortuny, Mercè Galí, Alba Garcia Puig, Pere Ginard, Maria Girón, Francesc Grimalt, Christian Inaraja, Òscar Julve, Anna Llenas, Mercè López, Cristina Losantos, Rebeca Luciani, Oriol Malet, Pep Montserrat, Roger Olmos, Sergi Portela, Gustavo Roldán, Xavier Salomó, Gabriel Salvadó, Bàrbara Sansó, Júlia Sardà, Sebastià Serra, Jordi Sunyer i Jordi Vila Delclós.

Es posa en pràctica la Declaració de Palma
Malgrat que, formalment, a Bolonya consten com a convidades la literatura infantil i juvenil de les Illes Balears i Catalunya, en totes les activitats hi ha representada la literatura catalana en el sentit més ampli, tant pel que fa a la presència institucional com a la dels sectors implicats. Tal com va explicar Manuel Forcano a Catalunya Ràdio, a Bolonya s’ha posat en pràctica  la Declaració de Palma, on els governs del País Valencià, el Principat i les Illes van acordar de treballar conjuntament per a promoure la cultura, a dins del país i internacionalment, evitant l’obstacle formal de l’absència del País Valencià en l’institut Ramon Llull.

   
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2