Martes, 5 de marzo de  2024Català  


Presentació del llibre ''La censura invisible de Josep Pla''
F. Cornadó23/6/2017(Foto:)
 
S’ha presentat a l’Aula dels Escriptors de l’ACEC el llibre de Josep C. Vergés La censura invisible de Josep Pla, editat per SD.edicions.

Es tracta d’un excel.lent llibre on l’autor, fill Josep Vergés Mata que fou de l’editor de Josep Pla, fa un repàs de la censura que va patir l’obra de l’escriptor de Palafrugell. 

L’autor manifesta el seu desig de publicar les més de mil cartes que es van escriure Pla i Vergés durant més de quaranta anys i que són un veritable document revelador de la consciència del país que els va tocar viure.  De moment, i per a fer un tastet, d’aquella extensa literatura epistolar, Josep C. Vergés ens fa a mans aquest esplèndid llibre tan ben editat. 

El llibre inclou, a modus de capítol, un “Àlbum Destino”, una selecció de pàgines de la revista Destino que editava Josep Vergés Mata, editor a l’ensems de l’obra completa de Josep Pla.

La presentació va anar a càrrec de l’editora Maria Lluisa Samaranch, l’escriptora Pura Salceda, Peter Bush autor del pròleg i traductor de Pla a l’anglès i de l’autor Josep C. Vergés. Tots van destacar com autor i editor eludien la censura i com, malgrat el mites insostenibles que avui envolten l’obra i el pensament de Pla, en són de contemporànies la seva literatura.Galería fotográfica
   
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2