Sábado, 24 de febrero de  2024Català  acec3/5/2018(Foto:)
 

El programa inclou recitals, música, teatre, titelles i tallers de dibuix, de rap, de literatura. Calidoscopi Cultural és un programa d’activitats al voltant d’un tema que, aquest cop, és literatura i territori. Buscant l’efecte d’aquest giny visual, la iniciativa cultural organitzada pel districte de Sant Andreu vol contribuir a la transformació de la societat jugant amb elements que, barrejats, creen imatges acolorides, lluminoses, sorprenents.


Per demostrar que la literatura és un element transformador capaç de fer efecte damunt les comunitats i dels territoris, David Castillo, comissari de la iniciativa, proposa “un carnaval colorista que tindrà com a eix central la literatura; i els barris del districte de Sant Andreu mostraran la seva creativitat amb les accions cíviques, la reflexió, la música i la literatura”.


Castillo afirma que “als barris populars hi ha una resposta de públic que sovint no trobes en activitats al centre de la ciutat”. Per fomentar encara més aquesta tendència, Laia Ortiz, regidora del districte, assegura que enguany Calidoscopi Cultural “ha fet un salt endavant, tant pel que fa a extensió com a contingut, i atorga valor els equipaments culturals de proximitat”.


Hi participen 21 equipaments de set barris: Baró de Viver, Bon Pastor, Congrés-Indians, la Sagrera, Navas, Sant Andreu, Trinitat Vella, que “fan visible la feina de xarxa que fem les entitats i els grups de barri”, comenta Mariona Zaragoza, directora del magnífic i nou centre cívic Can Clariana.


El programa, amb una quarantena de propostes, es pot dir que comença avui amb un homenatge a Enrique Morente, a les 19.30 h, al centre cívic Trinitat Vella, i continuarà fins al 30 de maig, amb propostes com ara el concert d’Els Nens Eutròfics (demà, a les 20.30 h, a la Fabra i Coats), el Poemes visuals, del gran titellaire Jordi Bertran, inspirat en Brossa (dia 5, 18 h, Can Clariana), l’homenatge al poeta Feliu Formosa (dia 27, 12 h, a la Torre de la Sagrera), amb Joan Margarit, i David Castillo recitarà el seu poemari Downtown, el dia 18 a les 19 h al centre penitenciari de Trinitat Vella, on està inspirat.


A més d’exposicions, tallers (de dibuix, de rap, literaris...), teatre, xerrades, jocs... Més informació a http://lameva.barcelona. cat/santandreu/ca   
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2