Viernes, 1 de marzo de  2024Català  


Recital poético de Rodolfo Häsler i Susanna Rafart
acec10/5/2018(Foto:)
 

Día 16 de mayo a las 18,00 horas
23 Jornades Occitanes de la UAB

Recital poètic
La urraca de luz, de Rodolfo Häsler

L'ocell a la cendra, de Susanna Rafart

Sala de la Caritat - Biblioteca de Catalunya
Carrer de l'Hospital, 56 Barcelona

 

El acto, que se enmarca en las 23es Jornades Occitanes en la UAB 2018, formaré parte del Homenaje al poeta y traductor occitano Bernard Lesfargues.

 

Rodolfo Häsler es poeta cubano-español cuya obra lírica es una de las más destacables de las últimas décadas en España. Nacido en Cuba, emigró a España con diez años de edad, efectuando viajes constantes a Suiza, en donde estudió Letras en la Universidad de Lausanne. 


Su poesía ha sido merecedora de los premios Aula de Poesía de Barcelona en 1992 y Oscar B. Cintas Foundation en 1993. Ha sido antologado en diversas publicaciones, tales como: Anthologie de la poésie cubaine du XXè. siècle (1997), Nueva poesía latinoamericana (1999), Antología de la poesía cubana (2002), Poemas cubanos del siglo XX (2002), Los poemas de la poesía (2003), Por vivir aquí. Poetas catalanes en castellano. 1980 - 2003 (2003), Barcelona. 60 poemes des de la ciutat (2004), Fe de errantes. 17 poetas del mundo (2006) y Una gravedad alegre. Antología de poesía latinoamericana al siglo XXI (2007).

Su poesía ha sido traducida a distintas lenguas como el italiano, francés, macedonio y portugués.

 

Susanna Rafart i Corominas (Ripoll, 1962) és poeta i autora de prosa de ficció i d'assaig. Es llicencia en Filologia Hispànica (1985) i Filologia Catalana (1992) per la Universitat Autònoma de Barcelona i després treballa com a professora agregada de Llengua i Literatura Espanyoles en escoles de Secundària. Actualment es dedica a la crítica literària en diverses publicacions, tasca que compagina amb l'organització de projectes culturals. Col·labora regularment amb diversos mitjans de comunicació, com ara el diari Avui, la revista Caràcters i diverses cadenes radiofòniques.


Entre els seus llibres de poesia cal destacar Pou de glaç (2002), guanyador del Premi Carles Riba 2001, Retrat en blanc (2004) i Baies (2005). La seva obra poètica ha estat inclosa en diverses antologies i traduïda a diferents llengües. Aquesta faceta poètica es completa amb traduccions de les obres d'Yves Bonnefoy, Dino Campana i Salvatore Quasimodo. L'autora també ha publicat obres de ficció, entre altres La inundació (2003), Les tombes blanques (2008) i Un cor grec (2006). A més, ha publicat diversos llibres per a nens.


La seva obra ha estat guardonada amb diferents premis, entre altres el Premi Cavall Verd (que atorga l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana) en les categories de traducció i poesia, i el Premi de la Crítica Serra d'Or. La veu poètica de Susanna Rafart està feta de “paraules elegants i delicades, ben escollides i tallades amb precisió perquè ocupin el seu lloc dins el vers com les tessel·les d'un mosaic. […] sense cap dissonància ni toc de trompetes, sense vulgaritat ni rampells, tot és dit amb la subtilesa i la tendresa de la mà que acarona un gat”


    
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2