Viernes, 1 de marzo de  2024Català  


Homenatge a Montserrat Abelló
acec23/5/2018(Foto:)
 
Homenatge a Montserrat Abelló, en el centenari del seu naixement
Dia14 de juny  a les 19,30 hores
Cafè del Teatre de l’Escorxador.
C/ Roca Labrador, 2 bis. Lleida


L’acte d’homenatge consta de vuit blocs temàtics que recullen els moments més significatius de la vida i de l’obra poètica de Montserrat Abelló.

Canta: Mariona Sagarra. Acompanya a la guitarra: Raül Costafreda.
Reciten: Rapsodes del Segre (Carme Romia, Jandro Olmo, Núria Niubó i Joan Bellostes)

Organitza: Rapsodes del SegreMontserrat Abellò i Soler (Tarragona, 1918 - Barcelona, 2014) fou poeta i traductora. Va publicar nombrosos llibres de poesia, entre els quals cal esmentar l’antologia Al cor de les paraules, Obra poètica 1963-2002, Memòria de tu i de mi, l’antologia Poemes d’Amor i Més enllà del parlar concís.


Va traduir al català dones poetes avui reconegudes com Sylvia Plath o Anne Sexton, l’antologia de dones poetes de parla anglesa, Cares a la finestra, i altres autors com E.M. Forster o Dylan Thomas. També va traduir a l’anglès textos de Salvador Espriu, Mercè Rodoreda i Maria-Mercè Marçal, entre d’altres, que han contribuït decisivament a la difusió de la literatura catalana a l’estranger.


Entre els guardons que va obtenir, destaquem el Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, el Premi d’Honor de les lletres Catalanes i el Premi Nacional de la Cultura. L’any 1998 li fou concedida la Creu de Sant Jordi.

El miracle és viure, 2015
   
Vídeo destacado

 
Presentación del libro 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Quieres recibir el boletín electrónico de la ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA POR

Pagina nueva 2